Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

Imants Daksis koncertā stāstīs par televizoru un laimīgām haizivīm

© Publicitātes foto

Kinoteātrī “K. Suns” 7. decembrī notiks kāds pavisam īpatnējs pasākums - ekstravagantā dziesminieka Imanta Dakša un video mākslinieces Mersedes(e) Margoit koncerts un video stāsts “Beidzot laimīgās haizivis”.

Pasākumā ''Beidzot laimīgās haizivis'' Imanta Dakša koncerta programmu veidos dziesmas par mīlestības meklēšanas ceļu, ko asociatīvi papildinās Mersedes(e) Margoit veidoti psihedēliski video stāsti. “Mūziķa dziesmām ir raksturīgas tēlainas lirikas, kas viegli raisa vizuālas asociācijas un rosina fantāziju. Vizuālā attēla manipulācijas sasauksies ar Imantam Daksim raksturīgo spēles manieri - dziesmas dekonstrukciju visnegaidītākajā brīdī, spēlēšanos ar intensitāti, tempu, dziļu intimitāti un ārkārtēju ekspresiju,” stāsta mūziķa komanda. Pasākuma vizuālajā daļā tiks integrētas arī mūziķa radītās foto kolāžas.

Imants Daksis par gaidāmo pasākumu: “Informācijas pārblīvētības laikmetā, kurā indivīds reizē ir gan plēsējs, gan upuris, pasākumam ir izvēlēti divi vadošie tēli - haizivs un televizors. Metaforiskā haizivs caur neskaitāmiem upuriem meklē mīlestību, ko galu galā atrod personificētā okeānā. Savukārt televizors, pildīdams bezgalīgas informācijas raidītāja aukstasinīgo funkciju, meklē atbrīvošanos, lai beidzot piedzīvotu iespēju pašam pieredzēt pasauli. Abu tēlu sastapšanās notiks uz kinoteātra skatuves, kur mūziķis iemiesos neremdināmo plēsēju haizivi, bet lielais ekrāns - televizoru, kurš, pārvarējis bezpersoniskas informācijas plūsmu, sācis raidīt savu brīnišķo un neatkārtojamo dzīves sajūtu, kas var būt veclaicīgi silta un biedējoši futūristiska vienlaikus.”