Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Dziesmu rakstīšanas nometnes "RigaLive" devītā sesija liek cerēt uz daudziem hitie

© Publicitātes foto

Šonedēļ Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports bija pulcējuši kopā 30 dziesmu autorus, izpildītājus un producentus, lai dotu viņiem iespēju radošā gaisotnē radīt jaunas dziesmas un sadarbības.

Pirmajā nometnes dienā dalībnieki piedalījās izglītojošās meistarklasēs par ar intelektuālo īpašumu saistītiem jautājumiem, savukārt otrajā un trešajā dienā jau strādāja pie jaunu dziesmu radīšanas, ko katras dienas vakarā prezentēja ne vien citiem dalībniekiem, bet arī nozares ekspertiem, kuri vērtēja katras dziesmas potenciālu.

Kopumā nometnes “RigaLive” devītās sesijas ietvaros tapa 25 jaunas dziesmas dažādos mūzikas žanros. Turklāt šogad dalībnieku vidū bija mūziķi no astoņām valstīm - Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas, Polijas, Čehijas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas un Slovēnijas.

“Šī nometne ir bijusi kā radošs lādiņš, kurš atvēris jaunas perspektīvas, kā arī sniedzis iespēju sadarboties ar talantīgiem mūziķiem no citām valstīm. “RigaLive” ir vieta, kur top jaunas sadarbības, iespējas, un esmu priecīga būt daļa no šīs brīnišķīgās pieredzes,” teica dziedātāja Marta Grigale, atskatoties uz savu dalību dziesmu rakstīšanas nometnē.

“Mūsu mērķis bija izveidot starptautisku, aizraujošu platformu mūzikas radīšanai un mākslinieku attīstībai - mēs to esam sasnieguši. Sadarbība ar Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolu mums ļauj iesaistīt jauno paaudzi, dalīties ar industrijas zināšanām un veicināt nepieciešamo prasmju apgūšanu. Pateicība šīs vidusskolas komandai, studentiem un direktoram Aināram Šablovskim par sadarbību un atbalstu!” tā Agnese Cimuška-Rekke, Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports izpilddirektore.