Sākusies pieteikumu iesniegšana “zelta mikrofoniem”

© Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons'24” izziņojusi 2023. gada ierakstu iesniegšanu ikgadējam žūrijas vērtējumam. Pieteikumi tiks pieņemti līdz 1. decembrim.

“Zelta Mikrofons” kategorijas veido gan atsevišķi žanri, gan lielās kategorijas (video un “Gada dziesma”), gan radio un mūzikas straumēšanas vietņu rezultāti. Iesniegtos ierakstus decembra ietvaros vērtēs Latvijas mūzikas nozares speciālisti - mūzikas žurnālisti, muzikologi, radio programmu veidotāji, mūzikas industrijas praktiķi u.c. vairāk nekā 40 cilvēku sastāvā.

“Ik gadu žūrijas sapulce un ierakstu vērtēšana ir viens no aizraujošākajiem procesiem, kurā diskusijas ir karstas līdz pat balsošanas noslēgumam. Katru gadu žūrija nāk klajā ar ieteikumiem, kuru integrējam nākamajā “Zelta Mikrofons” rīkošanas gadā,“ stāsta ceremonijas producente Elita Mīlgrāve.

Līdz 1. decembrim mūziķi, ierakstu producenti un mūzikas apvienību pārstāvji aicināti iesniegt vērtēšanai savus garadarbus. Tiek pieņemti mūzikas ieraksti, kuri ir izdoti un/vai publicēti Latvijā sākot no 2022. gada 2. decembra līdz 2023. gada 1. decembrim. Pieteikšanās anketa atrodama “Zelta Mikrofons” mājaslapā.

Jāņem vērā, ka “iesniegtais ieraksts skaitās albums, ja tajā ir vismaz piecas dziesmas, kuru kopējais skanēšanas ilgums sasniedz 15 minūtes, vai kura kopējais skanēšanas ilgums sasniedz 30 minūtes, neatkarīgi no tā, cik dziesmu tajā iekļauts,” informē “ZM” pārstāvji. Savukārt “debija ir pirmais komerciāli publicētais EP albums vai albums, un “debijas kategorijas mērķis ir izcelt veiksmīgāko aizvadītā gada jauno mākslinieku vai apvienību.” Par abām minētajām ierakstu niansēm pērn raisījās vislielākās diskusijas. Arī ar iesniegšanas formātu un vērtēšanas detaļām var iepazīties “Zelta Mikrofons” mājas lapā esošajā nolikumā.

Jāpiebilst, ka rīkotāji aicina pieteikumus veikt laicīgi, tāpēc līdz 21. novembrim pieteikšanās ir bez maksas, savukārt no 22. līdz 30. novembrim tā maksās 15 eiro par vienu pieteikumu. Pēdējā iesniegšanas dienā, 1. Decembrī, dalības maksa jau būs 25 eiro.

“Zelta Mikrofons'24” nominanti tiks izziņoti 2024. gada 17. janvārī, bet apbalvošanas ceremonija notiks 2024. gada 17. februārī Ķīpsalas izstāžu hallē, un to klātienē varēs vērot arī skatītāji.

Svarīgākais