Jaunais LTV seriāls būs par ģimenes ārsti; konkurēs ar UgunsGrēku

Māris Martinsons © f64

"Šis būs stāsts par sievieti dzīves pagrieziena punktā. Sievieti ap 40 gadiem, kura ir sasniegusi stabilu līmeni gan privātajā dzīvē, gan kā ģimenes ārste. Viņa vēlas atvērt privātpraksi, lai justos un būtu laimīga, mīlēta," teic jaunā LTV seriāla Būt mīlētai autors un režisors Māris Martinsons. Viņš līdz šim plašāku atpazīstamību guvis kā filmas Amaya un Nevajadzīgie ļaudis režisors.

LTV oriģinālseriāla tēma ir ģimenes ārstes dzīve. Galvenie varoņi būs daktere Ieva (Zane Jančevska), viņas draudzene Santa (Agnese Zeltiņa) un medmāsa Zane (Dita Lūriņa). Ārstes bijušo vīru atveidos Jānis Reinis, pašreizējo dzīvesbiedru – Artis Robežnieks, kaimiņu lomās iejutīsies Mārtiņš Vilsons un Līga Liepiņa, strādnieku – Gundars Grasbergs un Mārtiņš Egliens.

Režisors piekodina – tas nebūs medicīnas seriāls, tomēr ikviens skatītājs varēs sasaistīt seriālā redzēto ar ikdienas notikumiem. "Līdzšinējie seriāli ir attālināti no ikdienas. Šīs filmas uzdevums ir radīt pievienoto vērtību – tā atbildēs uz jautājumiem par cilvēcisko attiecību plaisām," ieceres atklāj LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

M. Martinsons, kas pēdējos 20 gadus ir aizvadījis Lietuvā, ideju par ģimenes ārsti kā galveno tēlu smēlies sadzīvē. Viņam pēdējā laikā bieži bijis jātiekas ar ģimenes ārsti, un tā ikdienas saskarsme materializējusies seriālā. "Mēģināsim rast atbildes uz jautājumiem, kas ir tas, kas dod spēku dzīvot, optimismu, pārliecību, ka daudz kas ir iespējams," uzsver jaunā seriāla režisors.

Finansējumu LTV radusi no peļņas, ko guva pērn priekšvēlēšanu laikā. Vidēji vienas sērijas uzņemšana maksājot 2000 latu, apgalvo E. Kots. Seriāla pirmizrāde būs svētdien, 20. martā, pulksten 21.35, ikdienā to rādīs no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 20 vakarā. "Raidījuma 100. pants, ko līdz šim varēja vērot šajā laikā, vairs nebūs," apstiprina E. Kots. Viņš cer, ka ar jauno seriālu izdosies atgūt skatītāju uzticību, kas pēdējā laikā pirms Panorāmas ir kritusies.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais