Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

“Vilki” aicina uz patriotisku koncertu

© Publicitātes foto

Mazajā ģildē 11. novembrī notiks Lāčplēša dienai veltīts koncerts “Uz priekšu, latvieši!”, kurā uzstāsies vīru folkloras kopa “Vilki”. Ieeja koncertā bez maksas.

Šī gada svētku koncerta programmas pamatā ir karavīru dziesmas, kas veido arī lielu daļu no folkloras kopas “Vilki” repertuāra. Koncertā tiks izpildītas dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz pat mūsdienām, ko izdziedājuši un cauri dažādiem kariem iznesuši mūsu zemes aizstāvji. Dziesmas repertuāram piemeklētas Emiļa Melngaiļa, Andreja Jurjāna un Jēkaba Vītoliņa savāktajos latviešu tautas mūzikas materiālos, un liela daļa I Pasaules kara latviešu strēlnieku, brīvības cīņu, II Pasaules kara latviešu leģionāru un nacionālo partizānu dziesmas ir pierakstītas tieši no šo cīņu dalībniekiem.

Folkloras kopas “Vilki” sastāvā šobrīd darbojas seši vīri - Edgars Lipors (mākslinieciskais vadītājs), Uģis Treide, Andris Balcers, Jānis Krūmiņš, Raimonds Kundziņš un Gundars Kalniņš - kā par viņiem mēdz teikt, “vīri, kuriem tuva karavīra dzīvesziņa”.