Aleksandrai Špicbergai romantiska programma kopā ar pianistu Ati Andersonu

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 28. oktobrī Mazmežotnes muižā uz jaunas koncertprogrammas pirmatskaņojumu aicina jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga un džeza ērģelnieks un pianists Atis Andersons.

“Romantiskais koncerts būs jūtu un domu ceļojumu laikā, kur kopā savīsies senais un mūsdienīgais, pieredze un sapņi, klasika un džezs. Mūziķi klausītājiem piedāvās jaunu, oriģinālu lasījumu kompozīcijām, kuras radītas pat pirms vairākiem gadsimtiem. Aleksandrai raksturīgā dziedāšanas maniere, kas harmoniski apvieno akadēmisko un tautisko, sasauksies ar Ata džeza mūziķa rokrakstu un unikālo Hamonda ērģeļu skanējumu,” tā šo pasākumu piesaka organizatori.

Koncertā skanēs gan garīgās mūzikas opusi, gan romantiski mīlestībai un ilgām veltīti skaņdarbi. Aleksandra un Atis Andersons kopā muzicē apvienības AKA sastāvā, kur eksperimentē ar tautas mūzikas un džeza sinerģiju. Pieredze lietot Hamonda ērģeļu un džeza harmoniju krāsas kā novitāti jauna skanējuma veidošanā, mūziķus inspirēja veidot arī šo jauno programmu.

Izziņoti arī nākamie koncerti - 6. decembrī Mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” Rīgā un 9. decembrī Ventspils Livonijas ordeņa pils Kapitula zālē.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais