Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

Kinoteātrī sāks rādīt dokumentālo filmu par "Pienvedēja Piedzīvojumiem"

© Publikācijas foto

Sagaidot leģendārās latviešu rokgrupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” trīsdesmit gadu jubileju, pie skatītājiem nonāk režisora Jāņa Orbidāna jaunā dokumentālā filma par grupu, kas no 30. oktobra būs skatāma kinoteātrī “Forum Cinemas”.

Šī dokumentālā filma ir iedvesmojošs stāsts par trīs jauniešiem no Sabiles - Māri Žigatu, Aldi un Pēteri Lundēm, kuru interese par mūziku, bezbailīgā tiekšanās pēc sava skanējuma un draudzība rezultējusies klausītāju pilnās zālēs. Filmā redzami unikāli kadri ar grupas pirmo uzstāšanos, ekskluzīvs ieskats dziesmu tapšanā un arī iepriekš nedzirdēti skaņdarbi. “Šī filma nav tikai veltījums grupai, tas ir spēcīgs stāstījums par 90. gadu jaunatni un skarbo mūzikas vidi,” tā tiek pieteikts šis darbs.

Filmas režisors Jānis Orbidāns ir ar vairāk nekā 15 gadu darba pieredzi TV, viņš ir līdzautors seriāliem “Pa kokas pēdām. Kolumbija”, “Briedis pret Briedi” un citiem projektiem, kā arī viens no kinofilmas “Dzimuši hokejam” autoriem.

“Strādāt ar Jāni un filmēšanas komandu bija aizraujoši,” par sadarbību ar režisoru stāsta “pienvedēju” ģitārists Aldis Lunde-Kurzemnieks. “Pirmo reizi iejutāmies gan aktieru, gan varoņu lomās. Ar iznākumu esam ļoti apmierināti un ar interesi vērosim, kā skatītāji uztvers līdz šim nezināmus faktus par grupas dalībniekiem.”

“Neatkarīgās” skatījumu par šo dokumentālo filmu un grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” 2024. gada plāniem lasiet šeit.