Anitai Intaitei jauns vārds, jauna dziesma un jauns albums

© Publicitātes foto

Savu pirmo singlu “Neļaut sev bēgt” klajā laidusi mūziķe Ei Fe, kas līdz šim plašākai sabiedrībai bija zināma kā Anita Intaite, bet šovu cienītājiem - kā Košā.

Dziesma “Neļaut sev bēgt” iepazīstina ar Anitas Intaites jauno identitāti Ei Fe, kā arī ir priekšvēstnesis no viņas gaidāmā albuma “Piedzīvot sevi”, kas klausītāju vērtējumam tiks nodots prezentācijas koncertā jau šo ceturtdien, 26. oktobrī, Tallinas kvartāla “Angārā”. Jādomā, ka šim angāram ar nosaukumu “Angārs” tiks “norauts jumts”, jo Anitai ir varen spēcīga balss (jaunajā singlā viņa brīžiem pat atgādina Aiju Andrejevu), turklāt arī savā pavadošajā sastāvā viņa ir nobruņojusies ar kārtīgiem roka večiem.

Debijas albums “Piedzīvot sevi” ir “ļoti personīgs, emocionāls un neparasts ceļojums mūzikā - tas ir ceļojums, kas māksliniecei ļāvis sevi piedzīvot daudz dziļāk un rast vēl lielāku saikni pašai ar sevi, kā rezultātā arī radies Ei Fe stāsts,” vēsta dziedātājas komanda. “Vārds Ei Fe man ir tuvs jau kādu laiku. Tā ir daļa no manas radošās izpausmes, kas atkal un atkal par sevi atgādināja. Ilgi šī sajūta manī dzīvoja, nu es tai atdevos. Turklāt man ir svarīgi nodalīt savu muzikālo šķautni no privātās, piemēram, kā Ei Fe esmu jau iepriekš sadarbojusies ar pašmāju elektroniskās mūzikas projektu “7 Synths”,” atgādina Anita.

Singla “Neļauj sev bēgt” mūzikas un teksta autore ir pati Anita, bet pie aranžijas darbojusies vesela virkne mūziķu. “Līdz šim, strādājot kopā ar Anitu pie dziesmu aranžijām un melodijām, bijām darbojušies tikai divatā, taču šoreiz nolēmām pieiet šim procesam daudz radošāk, organizējot dziesmas rakstīšanas nometni laukos, ārpus pilsētas steigas un mašīnu plūsmām,” stāsta producents Jānis Narbuts. “Bijām iepriekš sarunājuši īpaši negatavoties, bet gan ļauties spontānai mākslinieciskai pieejai, iedvesmojoties no apkārtējās atmosfēras. Singla radīšanas procesā tika pieaicināts gan ģitārists Roberts Dinters, gan basģitārists Gunārs Toms Narbuts, kuru idejas dziesmas muzikālajās partijās un aranžējumā spilgti izceļ skaņdarba būtību un kopējo vēstījumu.”

Jāatgādina, ka Anita Intaite mūzikā darbojas no 2010. gada, sadarbojusies arī ar tādām grupām kā “Dzelzs vilks”, “Tumsa”, “Colt” u.c. Albuma prezentācijas koncertā tiks atskaņotas gan jaunās kompozīcijas, gan arī jau labi zināmās Anitas dziesmas.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais