Labdarības maratons “Dod pieci!” šogad būs veltīts riskam pakļautiem jauniešiem

© Publicitātes foto

Vēršot sabiedrības uzmanību uz problēmām, ar ko saskaras riskam pakļautie bērni un jaunieši, ikgadējais sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” no 15. līdz 21. decembrim aicinās palīdzēt tieši viņiem.

Labdarības maratona “Dod pieci!” laikā saziedotie līdzekļi caur labdarības organizāciju Ziedot.lv nonāks pie bezpeļņas organizācijām, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem vai arī pašiem radušās uzvedības problēmas. Par saziedotajiem līdzekļiem viņiem tiks sniegti piemēroti pakalpojumi, sākot no speciālistu konsultācijām, pirmās nepieciešamības lietu iegādes un beidzot ar atbalsta personas jeb mentora meklējumiem.

“Lai arī “Dod pieci!” ir Latvijas sabiedrisko mediju kopīgi īstenots projekts, tā īstenošanas kodols vienmēr bijis Latvijas Radio 5, kas pārraida jauniem cilvēkiem paredzētu saturu un informē par jauniešu aktualitātēm arī citas vecumu grupas. Līdz šim vairāki “Dod pieci!” temati problemātikā iekļāvuši pusaudžus, taču desmitajā norises gadā beidzot mums ir temats, kas stāsta tikai un vienīgi par viņiem. Par to no sirds esmu gandarīts!” priecājas Latvijas Radio 5 dīdžejs un labdarības kustības “Dod pieci!” aizsācējs Toms Grēviņš.

Šī gada labdarības maratona “Dod pieci!” vēstnesis būs Latvijas Radio 2 programmu vadītājs un organizācijas „Latvijas Bērnu atbalsta fonds” vadītājs Kaspars Markševics, kurš pats savulaik astoņus gadus pavadījis nošķirts no ģimenes bērnunamā. “Mans ceļš nav bijis viegls, tādēļ vēl jo vairāk esmu pārliecināts, cik ļoti svarīgi pusaudža gados ir draugi, vienaudži un kāds, kurš tevi dzird. No personīgās pieredzes varu teikt - stabils, godprātīgs un empātisks pieaugušais var palīdzēt izrauties vienam jaunietim, kurš sāk pazaudēt dzīves jēgu, tādēļ šī gada labdarības maratona ziedojumu mērķis ir īpaši svarīgs,” norāda Kaspars.

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: “Gadu gaitā esam pārliecinājušies, ka Latvijā netrūkst cilvēku, kas vēlas un māk palīdzēt jauniešiem ar problēmām. Šogad saziedotie līdzekļi nonāks tieši pie tām bezpeļņas organizācijām, kuras pierādījušas savu varēšanu un ar saziedotajiem līdzekļiem spēs palīdzēt vēl lielākam skaitam jauniešiem. Mēs ceram, ka kopā spēsim palīdzēt jauniešiem, bet nākotnē šīs problēmas tiks risinātas sistēmiski, lai neviens jaunietis, kuram vajadzīga pieaugušo palīdzība, netiktu nepamanīts.”

Labdarības maratons “Dod pieci!” šogad notiks jau desmito reizi - īsi pirms Ziemassvētkiem, no 15. līdz 21. decembrim, teju nedēļas garumā raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.