Fils Kolinss karjeru pamet ģimenes dēļ

Britu mūziķis Fils Kolinss pielicis punktu minējumiem par savas karjers beigšanu, kas beidzamo nedēļu laikā parādījušies vairākos preses izdevumos. Savā interneta mājaslapā mūziķis apstiprinājis, ka patiešām pametot skatuvi, taču nevis veselības problēmu dēļ vai tāpēc, ka būtu zaudējis popularitāti, bet gan tāpēc, ka vēlas vairāk laika veltīt ģimenei.

"Es vēlos katru dienu būt īsts tēvs saviem diviem mazajiem dēliem," raksta F. Kolinss, kuram 30. janvārī apritēja apaļi 60 gadi. Reuters atgādina, ka viņa trešās laulības ar šveiciešu modeli Oriannu Sivī gan pirms kāda laika izjukušas, taču F. Kolinss par savām pašreizējām mājām dēvē tieši Šveici un regulāri tiekas ar dēliem – 10 gadus veco Nikolasu un 6 gadus veco Metjū. F. Kolinss arī precizējis, ka pēdējā laikā publicētie citāti par citiem iemesliem, kas viņu mudinājuši pamest skatuvi, bijuši izrauti no plašāku interviju konteksta.

"Jā, es nenoliedzu, ka esmu par to runājis, bet tas bija starp citu, ar smaidu uz lūpām," mūziķis komentējis izskanējušos citātus. Piemēram, pagājušonedēļ laikraksts The Telegraph no viņa intervijas FHM bija izcēlis šādu frāzi: "Man ir laiks apstāties. Skatos uz savām balvām ar MTV logotipu un nesaprotu, kāpēc esmu palicis šajā biznesā. Man ar šo pasauli nav nekā kopīga, un nedomāju, ka arī pēc manis kāds skums. Bet pats es būšu tikai laimīgs, ja izsvītrošu sevi no scenārija. Došos noslēpumainā izbraukumā ar velosipēdu un neatgriezīšos – vai nebūtu labs fināls?"

Savā mājaslapā F. Kolinss gan norāda, ka neuzskata sevi par nepiemērotu mūsdienu mūzikas industrijas prasībām – par to liecina arī fakts, ka viņa pagājušā gada rudenī iznākušais albums Going Back sasniedza britu hitparādes pirmo vietu. Tomēr viņam nākas atzīt veselības problēmas – dzirdes pasliktināšanos un roku nervu slimību, kas neļauj spēlēt bungas. "Par to es uztraucos vismazāk, lai gan, šķiet, patiešām nespēšu bungot. Vairāk mani satrauc, vai spēšu novaldīt maizes kukuli un palīdzēt saviem bērniem salikt konstruktoru," ar sev raksturīgo ironiju F. Kolinss situāciju komentējis sarunā ar FHM, gan piebilstot, ka, pēc ārstu prognozēm, gada laikā viņam vajadzētu atlabt.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais