Kultūrtelpa “M/Darbnīca” šonedēļ atzīmēs savu trešo dzimšanas dienu

© Publicitātes foto

Kultūrtelpa “M/Darbnīca”, kas trīs gadu laikā kļuvusi par nozīmīgu mūsdienu džeza, mākslas un citu kultūrsfēru tikšanās vietu, šonedēļ ikvienu aicina uz savas dzimšanas dienas svinībām.

Trīs gadu laikā kultūrtelpā “M/Darbnīca” realizēti jau vairāk kā 450 kultūras pasākumi, ieskaitot gandrīz 200 džeza mūzikas koncertus un “jam session”, simts koncertus uz Briāna pagalma skatuves, kā arī 40 mākslas izstādes.

Dzimšanas diena tiks atzīmēta visas nedēļas laikā, piedāvājot mūzikas un mākslas pasākumus.

Svinības trešdien, 4. oktobrī, iesāks kultūrtelpas “M/Darbnīca” draugs un lielisks trombonists Vadims Dmitrijevs, kurš uz Latviju atvedis domubiedrus no Hamburgas - ģitāristu Karl M Pennar, bundzinieku Alex Petratos un basistu Yuriy Natsvlishvili. Savas neilgās karjeras laikā Vadims kļuvis jau labi atpazīstams visas Baltijas džeza aprindās, uzstājoties kopā ar populāriem Latvijas mūziķiem, kā arī muzicējot tādos prestižos džeza orķestros kā Latvijas Radio bigbends un “Euroradio Jazz Orchestra”.

5. oktobrī “M/Galerijā” tiks atklāta mākslinieces Guntas Lantes izstāde “M Bodies”. Izstādes nosaukums atvasināts no angļu valodas vārda “embody”, kas nozīmē “iemiesot” vai “ietvert sevī”. Māksliniece savos darbos aicina apmeklētājus sajusties savā ķermenī kā mājās - justies izstādes apskates laikā labi, lai kāda arī būtu ikdiena. Autore savos darbos meklē un cenšas izcelt cilvēka kodolu un būtību, ko var dēvēt arī par garu vai dvēseli, ņemot vērā katra pieredzi, uzvedību un iekšējo spēku. Vizuālais uzsvars likts uz atkailinātiem ķermeņiem, pasvītrojot, ka cilvēks šajā dzīvē patiesībā ir kails un neaizsargāts, bet būtiskais ir tieši indivīda saturs.

6. oktobrī kultūrtelpas otrajā stāvā uzstāsies indie/elektroniskās mūzikas duets “Bel Tempo”, kura dalībnieki Andis Ansons un Jūlijs Melngailis muzikāli ietekmējušies no tādiem māksliniekiem kā “Caribou”, “Jungle”, “Toro y Moi” un citiem. ““Bel Tempo” apvieno izjustus bītus un analogo sintezatoru skaņas ar liegiem vokāliem un pulsējošiem ģitāras rifiem, radot uz dejām aicinošu un vienlaicīgi intīmu atmosfēru,” tā šo duetu raksturo abu vīru darbības pārzinātāji.

Svinības tiks noslēgtas 7. oktobrī, kad kultūrtelpā “M/Darbnīca” uzstāsies tās džeza “house band”, pēcāk piedāvājot arī atvērto “jam session”. Pamatsastāvā uz skatuves kāps saksofonists Toms Rudzinskis, pianists Toms Mikāls, bundzinieks Kaspars Kurdeko, kā arī basģitārists Jurijs Natsvlišvili.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.