Klāt ikgadējais muzikāli trokšņojošais festivāls “Skaņu mežs”

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē, 6. - 8. oktobrī, kultūrvietā “Hanzas Perons” notiks “Skaņu mežs”, ko britu medijs “The Wire” pērn nodēvējis par lielāko avangarda mūzikas festivālu Baltijā.

Šogad festivāla “Skaņu mežs” centrālie viesi būs Berlīnē bāzētais duets “Amnesia Scanner”, Viljams Pārkers un Hamīds Dreiks, dēvēti par labāko frīdžeza ritma sekciju pasaulē, Pulicera balvas laureāts Reivens Čakons, japāņu vokāliste Phew un daudzi citi. Apskatnieks īpaši gribētu izcelt divus māksliniekus, kuri varētu būt tuvāki rok- un metālmūziku cienošiem ļaudīm.

6. oktobrī “Hanzas Peronā” uz festivāla skatuves kāps nīderlandieša M. C. De Jong ekstrēmā metāla un trokšņu mūzikas projekts “Gnaw Their Tongues”, ko izdevums “The Quietus” pieteicis kā “šajā mūzikā nepatika pret visu, kas eksistē, sasniedz mizantropijas kalngalu”, savukārt kolēģi no “Distorted Sound” uzsvēruši, ka “Gnaw Their Tongues” mūziku nevis “klausās”, bet “izcieš”.

Tajā pat dienā “Hanzas Peronā” uzstāsies arī japāņu melnmetāla un elektroniskās mūzikas projekts “Violent Magic Orchestra”, kas sevi dēvē par “ekstrēmu mākslas mūzikas projektu”, savā sastāvā apvienojot videomākslinieku, blekmetāla vokālisti un elektroniskās mūzikas producentus. “Videoprojekcijas, dūmu mašīnas, dezorientējoša mūzika un agresīvas stroboskopu gaismas projekta koncertus padara par pārņemošu pieredzi, un mūziķi pat lielās ar šovu voltāžu - elektrības patēriņš esot 5000 vatu apmērā un ir līdzvērtīgs 60 pastiprinātājiem,” tā šo projektu piesaka “Skaņu meža” rīkotāji.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.