Kristīne Garklāva jaunajā sezonā turpinās izzināt ilgtspēju

© Publicitātes foto

No 1. oktobra ar jaunu sezonu atgriežas TV3 raidījums “Pēdas. Kas paliek pēc Tevis?”, lai kopā ar Kristīni Garklāvu turpinātu analizēt jautājumu par ekoloģiskās pēdas samazināšanu un izzinātu ilgtspējas jēdziena plašo nozīmi.

Jaunajā sezonā tiks pētītas tādas tēmas kā transporta paradumi, pārtikas atkritumi, iepirkšanās izvēles, ūdens patēriņš, mikroplastmasa un daudz kas cits.

“Neticami, ka esam jau aizsoļojuši līdz trešajai sezonai un soļi, kas katrā raidījumā tiek likti uz priekšu, stāstot par ilgtspējas tematiem, liek aizdomāties arvien vairāk un dziļāk,” prāto raidījuma vadītāja Kristīne Garklāva.

“Katra filmēšanas diena ir bijusi kā piedzīvojums - no pazemes ūdeņu noslēpumiem līdz stāstiem par to, kā ķīmiskas vielas krēmos mums uz brīdi liek izskatīties skaistākiem, bet ko tas ādai nozīmē ilgtermiņā? Mani pašu šajā sezonā īpaši aizrāva ūdens stāsti, kas caurstrāvos vairākas epizodes. Bez ūdens nav dzīvības, tādēļ šajā sezonā ūdenī ieskatījāmies jau daudz plašāk.”

Šīs sezonas viens no galvenajiem jaunumiem būs sociālais eksperiments, kurā divas ģimenes mēģinās ieviest ilgtspējīgas izvēles ikdienas rutīnā. Viņi pildīs dažādus uzdevumus un skaidros, vai tas palīdz samazināt CO2 pēdu un arī ietaupīt naudu. Tāpat būs jauna rubrika “Ilgtspējas vēstnesis”, kur katras raidījuma epizodes ietvaros būs tikšanās ar kādu iedvesmojošu personību, kura jau šobrīd dzīvo ilgtspējīgi.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.