Latvijas Radio 5 aicina jauniešus pieteikties dīdžeju skolai

© Publicitātes foto

Veicinot jauno talantu piesaisti un sagatavošanu, Latvijas Radio 5 izsludinājis pieteikšanos jaunajam dīdžeju skolas iesaukumam.

Šogad atlasē aicināti pieteikties jaunieši 16 līdz 25 gadu vecumā, kuri vēlas attīstīt sevi radio un mediju vidē. DJ skolas ietvaros būs iespēja apgūt radio dīdžeja, multimediālā satura veidošanas un raidījumu vadītāja prasmes. Sešiem konkursu izturējušajiem jauniešiem būs iespēja pilnveidot sevi Latvijas Radio darbinieku un pedagogu vadībā, kā arī DJ skolas ietvaros veidot un vadīt raidījumus īpaši izveidotā interneta “pop-up” kanālā. Pieteikumus atlasei var iesniegt līdz 6. oktobrim.

„Latvijas Radio 5 šī gada laikā ir piedzīvojis pārmaiņas, bet nemainīga ir mūsu apņemšanās būt par jauno talantu kalvi, un mēs esam gatavi turpināt ceļu, kas ļauj mums būt par vērtīgāko jauniešu mediju Latvijā. Esam patiesi gandarīti par iepriekšējo gadu dīdžeju skolās iepazītajiem jauniešiem un lepojamies, ka pie mums ir izaugušas un turpina augt tādas jaunas mediju personības kā Toms Putniņš, Kristofers Malnačs, Agnese Pētersone, Jānis Baķis, Paula Vīgante un Mārtiņš Pabērzis,” stāsta Latvijas Radio 5 vadītājs Kārlis Kazāks.

DJ skolas nodarbības notiks 2 - 3 reizes nedēļā no 19. oktobra līdz 28. novembrim Latvijas Radio telpās Doma laukumā. Katram audzēknim būs savs mentors - kāda no Latvijas Radio 5 ētera personībām, kas sniegs atbalstu radio raidījuma veidošanā un mācību procesā. Konkursa nolikums paredz, ka pieteikties konkursā var arī DJ dueti, trio vai ansambļi. Mācības pieejamas bez maksas.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.