Rīgā viesosies vieni no floridiešu smagmūzikas pamatlicējiem “Malevolent Creation”

© Publicitātes foto

Jau šo otrdien, 26. septembrī, Rīgas klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies “Malevolent Creation” – jau kopš 1987. gada pastāvoša grupa, kura, neraugoties uz to, ka pierakstīta Bufalo, skaitās viena no tā saucamā Floridas “death metal” viļņa pamatlicējām.

Lai gan “Malevolent Creation” nekad nav varējusi lepoties ar tādiem panākumiem kā, piemēram, floridiešu “nāvesmetāla” klasiķi “Death”, “Oblituary” u.c., tā ir stabila otrā ešelona grupa ar daudziem tūkstošiem fanu visā pasaulē. Kopš savas pastāvēšanas pirmsākumiem grupa ir izdevusi jau 13 studijas albumus, no kuriem pēdējais (“The 13th Beast”) nācis klajā pirms četriem gadiem, un visu laiku stabili “zāģējuši” savā izvēlētajā nišā. Pat grūti izcelt kādu albumu īpaši, tomēr apskatnieks laikam ieteiktu pašus pirmos - “The Ten Commandments” (1991) vai “Retribution” (1992).

Ja stilistiski “MC” mainījušies tikai niansēs, tad sastāva ziņā gan šī grupa bijusi īsta caurstaigājamā sēta - tās rindās pabijuši teju ceturtdaļsimts (!) mūziķu, bet no sākotnējā sastāva ierindā palicis vien ritma ģitārists Phil Fasciana.

Turklāt jāmeklē “YouTube” dzīlēs, kā šobrīd “MC” vispār izklausās, jo pērn viņiem mainījies vokālists - pašlaik šos pienākumus pilda Deron Miller (viņš ir arī ģitārists), kurš iepriekš manīts tādās grupās kā “CKY”, “Foreign Objects”, “World Under Blood”, “96 Bitter Beings” un vēl dažās.

Uz Rīgu amerikāņi brauc savas Eiropas tūres ietvaros, kuros nepilna mēneša laikā grasās nospēlēt 22 koncertus. Arī no loģistikas viedokļa tūre izkārtota diezgan īpatnēji, jo uz Latviju “Malevolent Creation” brauc no koncerta Vroclavā, savukārt pēc tam viņu maršruts vedīs līnijā Helsinki - Tampere - Tallina - Viļņa - Varšava. Ja lielākoties šajā tūrē iesildītāju loma piešķirta poļu “Witchmaster”, tad Rīgā, cik noprotams, pirms “MC” uz skatuves kāps pašmāju “Grunts” - stilistiski viņi varētu iederēties ļoti labi.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.