Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

Pašmāju smagmūziķi "Deodium" nobrieduši atrādīt savu jaunāko albumu

© Publicitātes foto

“Blackened death” metāla apvienība četru vīru sastāvā “Deodium”, kuras dziesmas skan tikai latviešu valodā, gatavi klausītājiem atrādīt savu jaunāko studijas lieldarbu.

Grupa “Deodium” darbojas jau kopš 2011. gada, taču pēdējos gados tā pelnīti izvirzījusies pašmāju metālmūzikas pirmajās rindās. Tās kontā ir trīs studijas albumi, no kuriem pēdējais lieldarbs “Gaismogs” tika kronēts ar Latvijas Metālmūzikas Gada balvu kā 2021. gada labākais albums, bet 29. septembrī Tallinas kvartālā uz “Tu jau zini kur” skatuves (kaut kā mūziķiem tā iepatikusies - tur tika svinēta gan desmit gadu jubileja, gan prezentēts iepriekšējais albums…) grupa gatavojas prezentēt savu tālākā darba rezultātu, jeb ceturto albumu “Maldupe”.

“Maldupe simbolizē katra cilvēka līkumaino ceļu, meklējot patiesības un atbildes. Patiesības par daudzšķautņaino, subjektīvo dzīvi un atbildes uz šīs dzīves piespēlētajiem jautājumiem,” filozofē “Deodium”. Muzikāli tiekot turpināts “Gaismogā” iesāktais virziens, kurā “brīvais mēģinājumu process tiek iemūžināts interpretācijā par “death” un “black” metāla apvienojumu ar grūvīgākām partijām.” Dziesmas galvenokārt vēsta par un ap indivīda skatījumu uz dažādām tēmām ar uzsvaru uz spēcīgu personību, identitāti un tās mijiedarbību ar visu apkārtējo. Brīvo domu lidojumu papildina atsauces uz sociālām, politiskām, psiholoģiskām un reliģiskām tēmām. “Esot saskarsmē ar reālo dzīvi varam pazust, bet vienmēr ir iespēja atkal atrasties,” noslēdz “Deodium”.

Jāpiebilst, ka koncertā pievienosies arī grupas “Asinis” un “Mentem”. Pirmā ir strauji progresējoša “dark progressive heavy & psychedelic” apvienība, kas dibināta 2022. gadā un “glezno tumšas, reizēm smagnējas progresīvās un psihedēliskās mūzikas ainavas, kas ielaužas zemapziņas dzīlēs” - šie vīri ir pāris reizes redzēti un dzirdēti koncertos, noteikti nepalaidiet viņus garām! Savukārt par “Mentem” pagaidām nav viedokļa - tā esot pavisam svaiga smagā metāla grupa, kas dibināta 2021. gadā Valmierā un spēlē “sludge” un “groove” metāla apvienojumu, iekļaujot tajā arī progresīvās mūzikas elementus. Grupa pašlaik strādā pie sava debijas albuma.