Kopā ar radošu jauniešu komandu sevi piesaka dziedātāja ar skatuves vārdu Luka

© Publicitātes foto

Jaunā dziedātāja Luka (īstajā vārdā Elizabete Lukaševiča) kopā ar talantīgu un radošu jauniešu komandu izdevusi savu pirmo dziesmu latviešu valodā “Atļauties” un šīs dziesmas video.

Dziesmas “Atļauties” mūzika un vārdi tapuši Lukas un viņas draugu, jauno mūziķu Krišjāņa Brasliņa un jau pazīstamās Emīlijas Jermolas sadarbībā. Impulss šai sadarbībai gūts dziesmu rakstīšanas nometnē “RigaLive”, kurā Elizabete iepazinusies ar šīs dziesmas līdzautoru Krišjāni Brasliņu un producentu Patriku Pētersonu. Dziesmas mikss un māsters uzticēts pieredzējušajam Kasparam Ansonam. “Liels gandarījums ir redzēt, ka sinerģija, kuru pamanījām dziesmu rakstīšanas nometnē, turpinās radošā draudzībā un sadarbībā, un šobrīd pie klausītājiem nonāk viņu pirmais kopdarbs,” priecājas Kaspars.

“Atļauties” ir viegli klausāma, stilistiski pat rotaļīga popdziesmiņa, kuras noskaņu pasvītro arī Lukas dabiskā un nesamākslotā dziedāšanas maniere, taču tematiski dziesma nemaz tik viegla nav. “Dziesma vēsta par spriedzi, ko izjūt cilvēks, nespējot atbrīvoties no toksiskām attiecībām un vienlaicīgi aicina atļauties pateikt “nē”, aiziet no nevēlamā un atļauties būt pašam,” stāsta Luka. Starp citu, arī dziesmas klipa režisore ir pati Luka, kurai tekstā pausto nopietno tēmu izdevies atspoguļot itin ironiskā skatījumā. Aktieru lomās iejutušies gan paši dziesmas radītāji, gan Lukas skolas biedri no Rīgas Doma kora skolas un deju studijas “Prox”.

Lukas skatuves pieredze ir sākusies jau agrā bērnībā, piedaloties un gūstot panākumos mūzikas konkursos un šovos gan Latvijā, gan ārzemēs. Savukārt vairākkārtēja sadarbība ar “Producentu grupu “7”” ļāvusi gūt skatuves pieredzi, koncertējot kopā ar tādiem Latvijā populāriem skatuves māksliniekiem kā Jāni Lūsēnu, Dināru Rudāni, Anmary, Antru Stafecku, Ati Ieviņu, Ingu Pētersonu u.c. Muzikālo izglītību ieguvusi Rīgas Doma kora skolā, absolvējusi Agra Daņiļeviča deju skolu “Dzirnas”.