“Palladiumā” uzstāsies eksplozīvie īri “Gilla Band”

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 10. septembrī, koncertzālē “Palladium” pirmo reizi Rīgā uzstāsies īru modernās alternatīvās mūzikas celmlauži – skaļie rokeri “Gilla Band”.

Pirms dažiem gadiem albums “The Talkies”, ko 2019. gadā izdeva tolaik vēl par “Girl Band” dēvētais kvartets, ieņēma pirmo vietu “The Irish Times” aptaujā par visu laiku labāko īru albumu.

“Daudzi pamatoti slavē “Gilla Band” tumšo un trauksmaino skanējumu, kas dekonstruē popmūzikas ideju. Piemēram, grupa visas albuma “The Talkies” dziesmas ierakstīja vienā tonalitātē un apzināti izvairījās no vietniekvārdiem dziesmu tekstos. Iespējams, bez “Gilla Band” nebūtu ne “Idles”, ne “Fontaines D.C.”, ne daudzu citu grupu, kas izveidojušās pēc sastapšanās ar “Gilla Band” skanējumu, jo šī ir mūzika, kas aktīvi pretojas tādiem nogurušiem jēdzieniem kā skaidras melodijas un paredzami teksti,” tā šos īrus piesaka koncerta rīkotāji.

Grupas aizsākums meklējams 2011. gadā Dublinā, taču līdz 2021. gada rudenim to sauca “Girl Band”. Vēlāk mūziķi nolēma, ka šis nosaukums ir maldinošs, kas arī saprotams - grupu izveidoja vokālists Dara Kīlijs, ģitārists Alans Dugans, basģitārists Daniels Fokss un bundzinieks Ādams Folkners. Debijas albums “Holding Hands with Jamie” iznāca 2015. gadā, tad pēc dažu gadu pārtraukuma, kam iemesls bija grupas dalībnieku veselības problēmas, tika klajā laists “The Talkies” (2019), bet pagājušajā gadā - “Most Normal”.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.