Osokins dosies koncertsērijā kopā ar aktieri Gundaru Āboliņu

© Publicitātes foto

No 17. septembra Latvijas koncertzālēs būs skatāma aktiera Gundara Āboliņa un pianista Andreja Osokina literāri muzikālā kompozīcija “Sajūtu spēles”, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja šovasar Melngalvju namā Osokina Brīvības festivālā Ukrainai. Koncertsērija tiks uzsākta Rīgā kultūrtelpā “Ola Foundation” un turpināsies Rēzeknē, Valmierā, Talsos un citviet.

Programmā sākotnēji bija ukraiņu un latviešu komponistu klaviermūzika, kas mijās ar dzeju no mūziķa un sajūtu kolekcionāra Ainara Kneša jaunā krājuma “Nespēlētie teksti”. Taču tagad abi mākslinieki programmu ir bagātinājuši ar vācu komponista Roberta Šūmaņa topošajai sievai, pianistei Klārai Vīkai veltītu romantisku klaviermūziku un dzejoļiem no Jāņa Grota cikla “Pēra Ginta vēstules Solveigai”.

“Ļoti priecājos, ka Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā uzsāktā sadarbība ar Gundaru Āboliņu turpinās un kopā uzstāsimies koncertzālēs visos Latvijas reģionos,” stāsta Andrejs Osokins. “Esam paplašinājuši “Sajūtu spēļu” programmu, kas nu veltīta arī Pēra Ginta mīlestībai pret Solveigu un Roberta Šūmaņa mīlestībai pret topošo sievu Klāru, radot daudzveidīgu un visaptverošu sajūtu gammu un sniedzot klausītājiem prieku, gudrību un dvēseles siltumu.”

“Pirms pusgada manās rokās nonāca Ainara Kneša dzejoļu krājuma “Nespēlētie teksti” manuskripts. Sajutu šo dzejoļu iekšējo muzikalitāti, jo arī pats autors ir profesionāls mūziķis, turklāt mums ir radniecīga dzīves uztvere un humora izjūta. Lai arī man nav dzejas runātāja skatuves pieredzes, kompozīcijā, ko izveidojām kopā ar Andreju Osokinu, jūtos labi. Andrejs dzejā izteikto noskaņu un domu ir smalkjūtīgi papildinājis ar latviešu komponistu klaviermūziku. Šī koncertprogramma ir pierādījums tam, ka mākslas darbam ne vienmēr ir jārodas mokās,” stāsta Gundars Āboliņš.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.