"Positivus" festivālā uzstāsies James un Editors

Editors © Scanpix

Vieni no galvenajiem māksliniekiem, kas šovasar 15. un 16. jūlijā uzstāsies piektajā Positivus festivālā, būs grupas James, Editors, Beach House un Hurts.

James faniem un tiem, kas apmeklēja pirmo Positivus festivālu, šī ir viena no gaidītākajām grupām, kas atgriežas Positivus piektās jubilejas gadā. Tieši James uzstāšanās 2007. gadā aizsāka Positivus festivāla burvības neatkārtojamo stāstu, nra informēja Positivus Festival pārstāve Līga Andžāne.

Britu indie rock grupa Editors, kuru izdotie studijas albumi sasnieguši platīna statusu un sagādājuši grupai nominācijas vairākām prestižām mūzikas balvām, tostarp Mercury Prize par debijas albumu un Brit Awards kā Labākajai britu grupai, sniedz izpārdotus koncertus un ir gaidīti festivālu viesi visā pasaulē jau kopš grupas pirmsākumiem.

Baltimoras indie rock duets Beach House pagājušā gadā izdeva savu trešo albumu Teen Dream, ko daudzi mūzikas fani atzinuši par vienu aizvadītā gada labākajiem ierakstiem. No labi glabāta noslēpuma Beach House pamazām pārtop plašākas klausītāju auditorijas mīluļos, taču dueta kinematogrāfiskais popmūzikas skanējums tamdēļ nav kļuvis mazāk ekskluzīvs un izmeklēts.

Mančestras indie elektronikas grupa Hurts ir šā brīža superhīts. Duetu spēlē gandrīz visas radio stacijas, un nepilna gada laikā Hurts ir kļuvuši par vienu no pieprasītākajām Eiropas grupām.

Positivus festivālā uzstāsies arī vairākas Baltijas grupas. Latviju pārstāvēs Satellites LV, Dzelzs vilks, Gustavo un Auļi, Lietuvu – Alina Orlova, savukārt Igauniju – Iiris un Ewert And The Two Dragons.

Būtisks jaunums Positivus festivālā būs vēl viena jauna – Baltijas grupu mūzikas skatuve – Tallin Music Week Stage.

Positivus festivāla programmu līdz festivālam papildinās vēl citi mākslinieki. Iepriekšējos gadus festivālā uzstājušās tādas zvaigznes kā Muse, Scissor Sisters, Moby, Prāta Vētra, Travis, Manic Street Preachers, Fatboy Slim, Stereophnics un daudzas citas.

Positivus festivāls 15. un 16. jūlijā jau piekto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Biļetes nopērkamas “Biļešu Serviss” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. No šodienas, 3. marta, divu dienu biļetes maksā Ls 33,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 36,50. Pieejama arī grupas biļete – pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50.

Positivus festivāla 2011 apstiprinātie mākslinieki:

Editors (UK)

James (UK)

Hurts (UK)

Beach House (US)

OK GO (US)

Chapel Club (UK)

The Kissaway Trail (DK)

Alina Orlova (LT)

Alcoholic Faith Mission (DK)

Fanfarlo (UK)

Tunng (UK)

Satellites.LV (LV)

Dzelzs Vilks (LV)

Auļi (LV)

Gustavo (LV)

Iiris (EE)

Ewert And The Two Dragons (EE)

Svarīgākais