Klāt Galantes festivāls – ar Metropolitēna operas, Brodvejas skatuves un Eirovīzijas zvaigžņu priekšnesumiem

© Publicitātes foto

No 10. līdz 13. augustam jau septiņpadsmito reizi Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, norisināsies mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante. Šī reize būs īpaša: festivāls notiks pēdējoreiz, piedāvājot augstvērtīgus klasiskās mūzikas un džeza priekšnesumus Metropolitēna operas un Brodvejas skatuves mākslinieku sniegumā.

Četru dienu garumā uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstāsies spoži mākslinieki - atklāšanas koncertā klausītājus priecēs virtuozi latviešu pianisti, Ineses Galantes vakarā uz skatuves kāps pasaules lielāko opernamu solisti, kā arī jaunie un talantīgie Latvijas mūziķi. Itālijas garu festivālā ieviesīs Rafaels Gvalaci, par emocijām bagātu koncertu parūpēsies Balkānu ritmu karalis Shantel, savukārt ar monoizrādi, kas veltīta Marlēnai Dītrihai, festivāla Galā koncertā uzstāsies slavenā aktrise un dziedātāja, Brodvejas zvaigzne Ūte Lempere, noslēdzot stāstu par “Summertime - aicina Inese Galante”.

Festivāla atklāšanas koncerts jau ceturtdien, 10. augustā. Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš, Aurēlija Šimkus - šos talantīgos Latvijas pianistus iemīļojusi gan vietējā, gan starptautiskā publika, bet “Summertime - aicina Inese Galante” apmeklētājiem būs unikāla iespēja viņus visus redzēt uz vienas skatuves Dzintaru koncertzālē. Skanēs poļu komponista Frederika Šopēna melodijas, Johana Sebastiana Baha skaņdarbi un mūsdienīgas Baha interpretācijas, kā arī Ferenca Lista reminiscences.

11. augustā festivālā vācu mūziķis Shantel jeb Balkānu ritmu karalis Štefans Hantels, kura dzīslās plūst grieķu, rumāņu un ebreju asinis, savukārt 12. augusta dienas koncertā “Viva amore!” līdz ar festivāla mūzu un patronesi Inesi Galanti uz skatuves kāps starptautiski atzīti mākslinieki, tostarp slavenais ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks (Alexander Tsymbalyuk), kurš spēlējis galvenās lomas izrādēs pasaules vadošajos operas namos - arī Metropolitēna operā un “La Scala”. Tāpat klausītāji varēs dzirdēt Latvijas Nacionālās operas un baleta solistu, tenoru Artjomu Safronovu, kā arī mūsu jaunos izpildītājus, konkursa “Ineses Galantes talanti” finālistus. Pie klavierēm - austriešu pianiste Grēta Erhartere-Sargasjana. 12. augusta vakarā itāļu džezu piedāvās Rafaēls Gvalaci (Raphael Gualazzi), kurš ir viens no titulētākajiem itāļu mūziķiem, kas uzstājas džeza un blūza žanros.

Festivāls noslēgsies 13. augustā. Galā koncerta dīva šogad būs Brodvejas zvaigzne Ute Lempere, kura piedāvās pasaulē augstu novērtēto monoizrādi “Tikšanās ar Marlēnu”.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais