Rēzija Kalniņa uzstāsies kopā ar irāņu izcelsmes vijolnieci

© Publicitātes foto

Svinot mūzikas un drāmas telpas “OratoriO” jaunās sezonas sākumu, 30. augustā cikla “Brīdis pēc vakariņām” vienotā koncertprogrammā uzstāsies vijolniece Azadē Magsodi, aktrise Rēzija Kalniņa un pianists Andis Paegle.

Programmā “Mēness mūzika un dzeja” tiks apvienota atmosfēriska mūzika un persiešu dzeja aktrises Rēzijas Kalniņas lasījumos. Skanēs pazīstamas Johana Sebastiana Baha tēmas ar persiešu un latviešu mūzikas improvizācijām, aizsniedzoties līdz Astora Piacollas daiļradei un džeza aranžējumiem. Muzikālo noformējumu nodrošinās mūziķi no Vācijas - irāņu izcelsmes vijolniece Azadē Magsodi un latviešu izcelsmes pianists Andis Paegle, kuri jau pulcējuši skatītājus koncertos visā Eiropā un lutinājuši mūzikas gardēžus vairākos studijas ierakstos.

Par trešo īpašo dueta dalībnieku var uzskatīt leģendārās elektriskās klavieres “Fender Rhodes” ar īpaši maigu, atmosfērisku skanējumu.

Vijolniece Azadē Magsodi un pianists Andis Paegle 2019. gadā izveidoja starptautisku projektu “MoonBach”, lai izpildītu pazīstamus Johana Sebastiana Baha, Heinca Ignaca Franca Bībera un citu komponistu muzikālos kodus apvienojumā ar jaunradītiem džeza, improvizētās un eksperimentālās mūzikas elementiem. “Projekta “MoonBach” izpildītās programmas iezīmē laika nozīmi mūzikā, kur dažādu gadsimtu mūzika savijas kā viena, pārkāpjot laika un telpas robežas,” informē rīkotāji. “Programmu veidošanā tiek izmantotas astronomu Nikolaja Kopernika (1473-1543) un Johana Keplera (1571-1630) vīzijas par mūzikas un planētu sistēmas mijiedarbību, astronomiju un harmoniju. “MoonBach” veidotās programmas izceļ planētu un kosmosa ietekmi ne tikai uz komponistiem un to kompozīcijām, bet arī uz cilvēci un kultūru visos laikos.”

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.