Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Ikšķilē norisināsies 5.Starptautiskais Operetes festivāls

© pexels.com

Ikšķilē no šodienas līdz 12.augustam norisināsies 5.starptautiskais Operetes festivāls, informē Operetes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Elza Hlevicka.

Festivāls sāks Operetes teātra desmit gadu jubilejas pasākumu virkni, tādējādi visi sekojošie pasākumi gan rudenī un ziemā, gan arī nākamā gada pavasarī aizritēs jubilejas zīmē.

Piedāvājot programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri, festivāls solās būt saistošs un interesants dažādām muzikālajām gaumēm. Šogad festivāla īpašie viesi - Ukrainas, Lietuvas, Latvijas, Itālijas, Spānijas un Austrijas teātru vadošie solisti - piedalīsies festivāla kulminācijā galā koncertā. Šis koncerts noslēgsies ar romantisko Valšu vakaru.

Festivālu atklās šodien plkst.18 Ikšķiles Tautas namā ar koncertu "Vivat!", kurā piedalīsies jaunie muzikālie talanti no dažādām Latvijas vietām. Tā kā operete kā žanrs sevī ietver daudz un dažādas skatuves mākslas formas, operetes izrādēs piedalās ne tikai dziedātāji, bet arī dejotāji un simfoniskais orķestris, un, iespējams, tieši šie jaunie un talantīgie mūziķi ir Operetes teātra nākotnes vēstneši. Ieeja šajā koncertā būs bez maksas.

Festivāls noslēgsies 11.augustā ar diviem pasākumiem - plkst.19 Ikšķiles estrādē norisināsies galā koncerts, savukārt plkst.22 koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedalīties "Valšu vakarā". Jau no plkst.17 darbosies "Ozo" restorāns.

Galā koncertā piedalīsies Kijivas Akadēmiskā valsts operetes teātra vadošais solists Oleksandrs Čuvpilo (tenors), Kauņas valsts Muzikālā teātra vadošais solists Andrius Apšega, kā arī Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns), Nauris Indzeris (baritons) un citi, kā arī Operetes teātra dejotāji un simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Programmā izskanēs visskaistākie pasaulslavenu operešu un mūziklu komponistu radītie opusi.

Savukārt "Valšu vakarā" Operetes teātra orķestris diriģenta Lakstīgalas vadībā atskaņos Johana Štrausa un citu komponistu valšus un polkas, dāvājot iespēju koncerta apmeklētājiem zem klajas, zvaigžņotas debess pašiem piedzīvot īstas Vīnes valšu tūres īpašo gaisotni un neaizmirstamo klātbūtnes sajūtu. Galā koncerta unikālo vizuālo noformējumu veidos multimediju māksliniece un scenogrāfe Ineta Sipunova.