Četri festivāli vienā nedēļas nogalē; kurp doties šajās brīvdienās?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šī nedēļas nogale Latvijā būs festivāliem bagāta. Vienlaicīgi dažādās valsts vietās norisināsies veseli četri festivāli.

Mūzikas festivāls "Bauska Taste 2023"

Šodien un rīt, 5.augustā, Bauskā Pilskalna parkā noritēs mūzikas festivāls "Bauska Taste 2023", informē pašvaldības pārstāve Kristiāna Paula Lībiete.

Šodien uz festivāla skatuves kāps viens no hip-hop mūzikas žanra pamatlicējiem Latvijā, reperis Ozols un Latvijas Radio bigbends, šī gada dziesmu konkursa "Eirovīzija" Latvijas pārstāvji grupa "Sudden Lights", grupa "Astro’n’out", grupa "Triānas Parks", Aminata, grupa "Bel Tempo", grupa "Kautkaili", Lapsene un jaunā māksliniece Avéi. Par vakara ballītes atmosfēru rūpēsies DJ Rudd.

Rīt, 5.augustā, apmeklētājus sagaidīs "Eirovīzijas" sensācija no Lietuvas - grupa "The Roop", dziedātāji Linda Leen, Žoržs Siksna, Shipsea, grupa "The Sound Poets", Katō, grupa "Rīgas Modes", grupa "Audiokvartāls", muzikālā apvienība "Mazais Princis" un reperis Rolands Če.

Pludmales festivāls "Summer Sound"

Liepājā šodien un rīt norisināsies pludmales festivāls "Summer Sound", informē festivāla rīkotāju pārstāve Inese Saulāja.

Paredzēts, ka uz četrām festivāla "Summer Sound" skatuvēm kāps vairāk nekā 40 pašmāju un starptautisko mūziķu, būs pieejama arīdzan izklaides un aktivitāšu programma, kino telts.

Festivāla pirmajā dienā uzstāsies ukraiņu grupa "Kalush Orchestra", pašmāju apvienība "Singapūras satīns", vācu elektroniskās mūzikas producents un dīdžejs "Alle Farben", kā arī dīdžeju un producentu trio no Itālijas "Meduza". Tāpat festivāla apmeklētāji varēs dzirdēt reperi "PCK 97", dziedātāju "Būū". Festivālā uzstāsies arī "Mauku sencis" un "Grandmasters Neons", hiphopa mākslinieks "Rolands Če" un dīdžejs Toms Grēviņš. Festivāla pirmajā dienā uzstāsies arī lietuviešu producents Leons Somovs, grupa "Pienvedēja piedzīvojumi", apvienība "Antikvariniai Kašpirovskio dantys" no Lietuvas, apvienība "Skyforger" un "Dzelzs vilks".

Festivāls "Summer Sound" Liepājas pludmalē šogad notiks 11.reizi.

Mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba"

Uz piecām skatuvēm no šodienas līdz 6.augustam norisināsies mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba", kas vienkopus pulcēs pašmāju un ārvalstu mūziķus, teātra, dejas un performanču māksliniekus, informē pasākuma rīkotāji.

Festivālā uzstāsies "Shishi" no Lietuvas, "Sturle Dagsland" no Norvēģijas, "Shaman Shaman" no Izraēlas, "Brass Riot" no Vācijas. Tāpat festivālā uzstāsies pašmāju grupas, piemēram, "Jumprava", "Dzelzs vilks", "Rīgas Modes", Latvijas Universitātes koris "Dziesmuvara", "ŠŅK", "Purple Negative", "Stūrī zēvele", "Nova koma", "Indygo", "Aston Kais". Festivālā varēs dzirdēt arī "Cicco Sanchez" no Itālijas, "Podruga, Baiba" no Latvijas un Austrijas. Pasākumā piedalīsies arī Nils Īle un Perkusionistu komanda ar koncerta un meistarklašu projektu "Zeme dun". Festivālā uzstāsies arī "Rāva", "Zari", "Sonntags Legion", Imants Daksis, "Čipsis un Dullais" ar "Big Bang", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Juuk", "Oranžās brīvdienas", Māra Dagne, "TKP", "Bēdu brāļi", "Tumors", dīdžeji "Krankenwagen", "Vultura", "Nohow", "Indygo", "NSR".

Dīdžeju programmu nodrošinās apvienība "Cannadis", "Uncle Sampl3" un "Uncle Rodion", "Sound Meccano", "Jackques" no "S’T’A", apvienība "Dabaskats", "Ej Apskrieties", dīdžejs "2b", "NGC-5218", "Rabenau", "Ekva", "Šolis", "Wodders". Savukārt paralēlajā programmā paredzētas vairāk nekā 50 radošas, izzinošas un iesaistošas aktivitātes un atrakcijas, no kurām liela daļa - bez maksas.

Vasaras teātra festivāls Valmierā

Šodien plkst.16 notiks Valmieras vasaras teātra festivāla oficiālā atklāšana, kam trīs dienas sekos teātra izrādes dažādās vietās pilsētvidē, informē festivāla pārstāve Lija Lauze.

Šogad festivāls veltīts ģimenēm, bet īpaši - bērniem un jauniešiem. Festivāla tēma ir "Pieņemšana". Piedāvātās izrādes būs jaundarbi, kurus iestudē Liena Šmukste, Dmitrijs Petrenko, Matīss Budovskis, Edgars Kaufelds, Kristīne Brīniņa, Kersti Heinloo (Igaunija), Endīne Bērziņa un citi.

Valmiermuižā visu nedēļu notiks Bērnu un jauniešu teātra institūta apmācības jaunajiem nozares profesionāļiem, kuri ikdienā rada darbus vai paši strādā ar bērniem un jauniešiem.

Skatītājiem būs iespēja noskatīties arī Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas kursa studentu darbus "Ceļā".

Valmieras vasaras teātra festivālu astoto gadu rīko Valmieras teātris sadarbībā ar Valmieras novada pašvaldību un atbalstītājiem.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.