Ventspilī norisināsies hiphopa festivāls

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 21. jūlijā, Ventspils promenādē norisināsies hiphopa festivāls “Xamana”, kas vienkopus pulcēs gan mūziķus, gan grafiti māksliniekus. Festivāla ietvaros uz skatuves kāps tādi jau zināmi pašmāju reperi kā I Mean Love, March un Kjuumanis, gan arī mazāk zināmi izpildītāji AFK, Doza & Zīds, Slīmests Slaists un Fisha.

Tāpat kā pērn, arī šogad festivāls “Xamana” norisināsies Ventspils promenādē, tikai šoreiz Skolas ielā, slēgtā pagalma teritorijā. Papildu muzikālajai programmai organizatori parūpējušies arī par radošām aktivitātēm - vietējie grafiti mākslinieki radīs uz sienām grafiti zīmējumus un iespēja izpausties, radot kopīgu mākslas darbu, tiks dota arī apmeklētājiem.

“Ideja par šādu festivālu “no jauniešiem - jauniešiem” dzima 2021. gada ziemā. Sākotnēji festivāla ideja ietvēra apvienot gan hiphopa, gan reiva kultūru. Pateicoties pašvaldības, iedzīvotāju un līdzīgu domājošu jauniešu atbalstam, ideju izdevās īstenot, un Ventspilī pērn norisinājās pirmais “Xamana” festivāls. Idejai sasniedzot pilnbriedu, sapratām, ka ar šī festivāla palīdzību vēlamies paplašināt redzesloku gan pasākuma dalībniekiem, gan apmeklētājiem. Savukārt pesimistiskajā scenārijā - varbūt kādam parādīt, ka ielas mākslas un hiphopa kultūra nav instinktīvi jāsaista ar negatīvo,” norāda vienas no organizatoru biedrībām “401 Studio” pārstāvis.

Lai gan šogad organizatori festivāla programmā nav iekļāvuši reivu, festivāls tāpat solās būt jaudīgs.

Kultūras projekts “Xamana” (izrunā - “zamana”) Ventspilī norisinās otro gadu. To rīko “401 Studio” ar mērķi popularizēt hiphopa kultūru, sniegt platformu jaunajiem mūzikas talantiem, kā arī veidot telpu, kurā droši, jautri un kvalitatīvi atpūsties Ventspils jauniešiem. Pērn pasākumu apmeklēja 3000 cilvēku.

Svarīgākais