Latvijas pierobežā uzstāsies leģendārie Tomass Anderss, „Alphaville“ un „London Beat“

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 22. jūlijā, Kiluču ezera pussalā Biržu rajonā Lietuvā vasaras mūzikas festivāls, kurā uzstāsies leģendārie Tomass Anderss no “Modern Talking”, kā arī grupas “Ottawan”, “London Beat” un “Alphaville”. Ņemot vērā, ka tas no Rīgas ir tikai kādu 100 kilometru attālumā, festivālā droši vien gaidāms liels klausītāju pieplūdums arī no Latvijas.

Lietuviešu piedāvājums 80. gadu estrādes mūzikas cienītājiem nudien ir iespaidīgs - vācu dziedātājs Tomass Anderss no “Modern Talking”, francūži no “Ottawan” ar indiešu Bolivudu savaldzinājušo superhitu “D.I.S.C.O.”, ar grāvējiem “I‘ve Been Thinking About You”, “You Bring on the Sun” slavena kļuvusī angloamerikāņu grupa “London Beat” un “mūžīgi jaunie un nemirstīgie” vācieši - grupa “Alphaville” (pietiek pieminēt kaut vai viņu hitus “Forever Young”, “Big in Japan” un “Sounds Like a Melody”).

No visas šīs plejādes īpašāk izceļams laikam tomēr ir Bernds Veidungs, pasaulē visiem pazīstams kā Tomass Anderss.

1979. gadā pēc uzvaras Luksemburgas radio dziesmu konkursā Anderss ierakstīja singlu “Judy” un tam sekojošās koncertturnejas laikā iepazinās ar Dīteru Bolenu, kas savukārt tolaik jau bija padarījis slavenu dziedātāju CC Catch. Ar abu izveidoto ansambli “Modern Talking” Tomass Anderss izdeva neskaitāmas dziesmas, kas sasniegušas pasaules valstu topu pirmos pieciniekus, bet par superhitu kļuvušais “You‘re My Heart, You‘re my Soul” topu virsotnē starp populārākajām dziesmām noturējās veselu pusgadu un valdīja 81 valstī! Vēl aizvien daudzās pasaules malās gaidītais dziedātājs ir pārdevis vairāk nekā 125 miljonus albumu kopiju (rēķinot grupas un solo ierakstus), saņemot vairāk nekā 420 platīna un zelta apbalvojumus.

Pēc “Modern Talking” pajukšanas 1989. gadā Tomass Anderss izdeva pirmo solo albumu “Different” un uzsāka solo karjeru, vēlāk gan sarīkojot koncertus arī ar atdzimušo “Modern Talking”. Viņš sadarbojies arī ar T-Seven (“Mr. President” soliste), “No Angels”, Martu Sančesu, Izabellu Varelu un daudziem citiem. Šā gada martā 60 gadu jubileju nosvinējušais Anderss savā jaunāko laiku diskogrāfijā var palepoties ar 13 studijas albumiem, no kuriem pēdējais izdots pirms diviem gadiem - tā nosaukums ir “Cosmic”.

Svarīgākais