Kurš uzvarēs Eirovīzijā?

© f64

Šosestdien Ventspils teātra namā Jūras vārti risināsies ikgadējais Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls. Kā jau katru gadu, pirms tā tiek izteiktas dažādākās prognozes, mēģinot izskaitļot iespējamo uzvarētāju.

Šonedēļ noskaidrojās, ka Eirovīzijas ducis par vienu dziesmu sarucis – grupai Triānas parks nācās atteikties no dalības konkursā solistes Agneses Rakovskas veselības problēmu dēļ. Žēl, jo nu dalībnieku skaitā vairs nav praktiski nevienas neordināras dziesmas. Nekas, gan redzēsim triāņus nākamgad – Agnese nepadosies, pirms netiks uz lielās Eirovīzijas finālu, tas nu ir pilnīgi droši.

Nu jau vairākus gadus eirodelegāta noteikšana netiek atstāta tikai grūti prognozējamo skatītāju ziņā, šajā procesā iesaistās arī žūrija. Arī šogad skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāti dalīsies attiecībā 50:50. Pēc 11 dziesmu izskanēšanas notiks pirmā vērtēšanas kārta, un trīs dziesmas tiks superfinālā. Arī tajā uzvarētāju noteiks TV skatītāju un žūrijas balsojuma rezultāts, kas tāpat dalīsies attiecībā 50:50. Pēc bukmeikeru prognozēm, lielākās izredzes uzvarēt ir Laurim Reinikam, viņam cieši seko Musiqq. Tālākajās vietās – Mārtiņš Freimanis (atvainojiet, Blitze), Jānis Stībelis, Ivo GrīsniņšGrīslis u.c.

Neatkarīgās apskatnieks šīm prognozēm daļēji varētu pievienoties. No finālistiem cerīgākie tiešām izskatās Reiniks un Musiqq. Ja vērtējam tikai dziesmu, labāki ir Musiqq, ja domājam arī par izredzēm starptautiskajā finālā, uz Diseldorfu labāk sūtīt Lauri. Augstās vietās būs arī Blitze, taču cerams, ka žūrijai pietiks veselā saprāta šos nenobriedušos jaunekļus nelaist tālāk par ceturto vietu. Pārsteigumu (tas ir, iekļūšanu superfinālā) var sagādāt Pieneņu vīns, kuru dziesma saturiski un arī kvalitatīvi atšķiras no pārējām, – savulaik līdzīgi augstās vietās iebrauca Borisa Rezņika Sing It! Swing It! Norakstīt nevajadzētu arī jauniņo Oksanu Ļepsku – iepriekš Eirovīzijas klausītāji atzinīgi vērtējuši krievu meitenes (Ksenija, Tatjana Timčuka u.c.), kuras ļoti labi dzied. Sešnieka apkaimē maldīsies Evija Sloka, varbūt arī Dukuru ģimene jeb Dfamily. Ļoti laba dziesma ir Ivo GrīsniņamGrīslim, taču piesardzību raisa fakts, ka viņš finālā tika tikai cauri izaicinājuma kārtai, un arī tad ar žūrijas palīdzību. Līdzīgi ir ar Jāni Stībeli – klausītāji par viņa bandu nebija diez ko augstās domās. Kas mums ir vēl? Elīna KrastiņaGrence un The Secretz. Aizmirstam.

Jāatgādina, ka Eirodziesmas fināla koncerts sestdien sāksies pulksten 21 un tiešraidē tas būs skatāms gan LTV1 ēterā, gan internetā, LTV1 mājaslapā. Līdz ar to nacionālo atlasi būs iespējams vērot gan Latvijas, gan ārvalstu interneta lietotājiem, tā padarot pārraidi pieejamu ikvienam visā pasaulē. Pasākumu vadīs Valters Frīdenbergs, Uģis Joksts un kāda daiļā dzimuma pārstāve, kuras vārds pagaidām tiek turēts noslēpumā. Taču nav jau obligāti nepieciešama TV kaste vai internets, lai redzētu sacensības, – to var darīt arī klātienē, Ventspilī! Biļetes uz fināla koncertu (un arī uz pulksten 14 notiekošo ģenerālmēģinājumu) vēl ir pieejamas!

***

EIRODZIESMA 2011

Evija Sloka Don’t Stop The Dance

Elīna Krastiņa-Grence Look Back At Me Again

Ivo GrīsniņšGrīslis Cinderella

The Secretz Summer Night

Pieneņu vīns You Are

Jānis Stībelis Let It Be Me

Oksana Ļepska Live On!

Musiqq Angel In Disguise

Blitze Hop

Dfamily Daylight

Lauris Reiniks Banjo Laura

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais