Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Zināms, kurā Zviedrijas pilsētā nākamgad norisināsies Eirovīzija

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Par 2024.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa norises vietu izraudzīta Malme, piektdien paziņojusi Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija STV.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas 13.maijā notika Liverpūlē, uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorēna ar dziesmu "Tattoo", iegūstot tiesības Zviedrijai nākamgad rīkot šo konkursu. Viņai tā bija otrā uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2012.gadā konkursa finālā viņa triumfēja ar dziesmu "Euphoria".

"Malme ir radoša pilsēta ar bagātu kultūras dzīvi, kas var nodrošināt mūzikas festivālu visai Eiropai," sacīja STV ģenerāldirektore. Šī būs septītā reize, kad konkurss norisināsies Zviedrijā, un sakritīs ar 50.gadaskārtu kopš ABBA uzvaras Eirovīzijā, kas bija Zviedrijas pirmās uzvara.

Malme, kas ir Zviedrijas trešā lielākā pilsēta, ir organizējusi Eirovīziju divas reizes - 1992. un 2013.gadā. Eiropas Raidorganizaciju apvienība (EBU) puda sajūsmu par to, ka Malme vēlreiz izraudzīta par konkursa norises vietu. "Mēs esam sajūsmā, ka atgriežamies šajā dzīvajā un dinamiskajā pilsētā, kas ir pierādījusi, ka tai ir vietas un infrastruktūra, kas ir ideāli piemērotas pasaules lielākā dzīvās mūzikas pasākuma rīkošanai," sacīja konkursa vadītājs Martins Esterdāls.

Lorēna ir pirmā sieviete, kas Eirovīzijā uzvarējusi divas reizes. Līdz šim divas reizes Eirovīzijas dziesmu konkursā bija uzvarējis tikai Džonijs Logans no Īrijas - 1980. un 1987.gadā.

Pirmā Eirovīzija notika 1956.gadā un kopš tā laika kļuvusi ārkārtīgi populāra. Šogad konkursu vēroja 162 miljoni televīzijas skatītāju, vēstīja BBC.