Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Pavisam atklāti: kā Holivudas zvaigznes sadzīvo ar vecumu?

© SIPA/Scanpix/LETA

Izklaides industrijas standarti un sabiedrības priekšstati par to, kā vajadzētu izskatīties seriālu un kino zvaigznēm, joprojām spēlē lielu lomu, tomēr arvien vairāk aktrišu izvēlas tiem pretoties un novecot dabiski, vēsta kanāli FOX un “Fox Life”.

Piemēram, kulta seriāla “Sekss un lielpilsēta” zvaigzne, 58 gadus vecā Sāra Džesika Pārkere, publiski paudusi, ka ir miljoniem lietu, kurām viņa izvēlas veltīt savu brīvo laiku un neviena no tām nesaistās ar mēģinājumiem saglabāt savu pašreizējo izskatu, vai vēl jo vairāk, atgriezties pie ārienes, kāda viņai bija pirms 15 gadiem.

Cita iemīļota aktrise, Kortnija Koksa, kas kļuva populāra, atveidojot Monikas lomu seriālā “Draugi”, neslēpj, mēģinot saglabāt jaunību, viņa ir izmantojusi mūsdienu kosmetoloģijas sasniegumus. Taču 59 gadus vecā aktrise dažus gadus vēlāk atzina, ka tā esot bijusi kļūda. 2017. gadā viņa atteicās no sejas apjomu palielinošiem filleriem, jo vairs neizskatījās pēc sevis.

Leģendāra Džeina Fonda arī vairs nedzenas pēc mūžīgās jaunības. Aktrise, kurai šobrīd ir 85 gadi, uzskata, ka tas fakts, ka viņa vēl ir dzīva un strādā, pats par sevi ir sasniegums, un kuram gan rūp, ka viņas ķermenis vairs nav tik lokans, ka viņas 1980. gadu aerobikas video?

Savukārt kādas ir populāro seriālu “Ēnu čuksti”, “Noziedzīgi prāti”, “Nepieklājīgi bagāta” un “Grejas anatomija” aktrišu attiecības ar vecumu?

Hjūita filmējas kopš bērnības

Dženiferai Lovai Hjūitai, kas visā pasaulē kļuva populāra pēc piedalīšanās tādās filmās kā “Es zinu, ko jūs izdarījāt pagājušajā vasarā” un “Siržu lauzējas”, kā arī dziedātāja Enrike Iglesiasa klipā “Hero”, jau būdama vien 33 gadus jauna intervijās sāka runāt par vecumu.

Proti, viņa tolaik stāstīja, ka vēl pirms 10 gadiem neaizdomājās par sejas mitrināšanas krēmiem un lietoja daudz dekoratīvās kosmētikas. Pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas viņa nopietni pievērsās sejas kopšanai un ikdienā lietoja mazāk grima, piemēram, acu ēnu vietā iegādājās speciālus krēmus acu zonai.

Kad viņai piedāvāja Melindas Gordones lomu kulta seriālā “Ēnu čuksti”, Dženiferai Lovai Hjūitai bija tikai 26 gadi, tomēr tolaik viņa jau bija izklaides industrijas veterāne ar 15 gadu darba stāžu. Interesanti, ka seriāla “Ēnu čukstu” galvenās varones tēlam ir prototips - paranormālo notikumu pētniece Mērija Anna Vinkovska (Mary Ann Winkowski). Tomēr reālajai Mērijai bija maz kopīga gan ar aktrises patieso vecumu, gan ar vizuālo izskatu. Kamēr Mērija bija vidusmēra pusmūža sieviete, viņas ekrāna “alter ego” bija seksīga Holivudas aktrise, kas tolaik vēl nebija sasniegusi 30 gadu vecumu.

Nogura no savas ārienes apspriešanas presē

Dzeltenā prese daudzus gadus baumoja par Dženiferas plastiskajām operācijām, piemēram, par to, ka aktrise it kā ir uzlabojusi deguna formu, tikusi pie krūšu implantiem, kā arī veikusi tauku atsūkšanas operāciju jeb liposakciju.

Jāpiebilst, ka pati Hjūita nekad šīs runas nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi. Viņa gan ir publiski paudusi, ka jūtās nogurusi no viņas vizuālā izskata apspriešanas, kas īpaši aktuāli bija pēc “Siržu lauzējām”. Dženifera vēlāk stāstīja, ka presē apsprieda viņas augumu, bet viņa vēlējās, lai novērtē viņas aktrises dotības.

Šī gada februārī aktrise svinēja 44. dzimšanas dienu un jubilejas priekšvakarā ievietojusi savā Instagram kontā, kuram seko 1.4 miljoni lietotāju, fotogrāfiju, kas lika daudziem apšaubīt, vai attēlā patiešām ir redzama iemīļotā aktrise. Daudzi fani rakstīja par savu sašutumu un to, ka šī sieviete nav tā pati Dženifera, kuru viņi pieraduši redzēt ekrānos. Bildes parakstā aktrise rakstīja, ka līdz ar vecumu vairs nejūtas pārliecināta par sevi.

Pilnīgi iespējams, viņa lietojusi filtrus bildes uzlabošanai, taču, kā Hjūita pašlaik izskatās reālajā dzīvē nav zināms, jo viņa šobrīd nefilmējās un nepiedalās publiskos pasākumos, jo pievērsusies ģimenes dzīvei un kopā ar vīru audzina trīs bērnus.

“Noziedzīgo prātu” zvaigzne seksīga arī ar sirmiem matiem

Panākumu bagātais seriāls “Noziedzīgie prāti”, kas vēsta par Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) Uzvedības analīzes vienību, šogad piedzīvoja atgriešanos uz ekrāniem ar jaunāko, 16. sezonu. Saprotams, ka vairāk nekā 15 gados galveno lomu atveidotāji ir vizuāli mainījušies. Visvairāk skatītājus pārsteidza Pedžeta Brūstere, kas tēlo Emīliju Prentisu.

Pirms jaunākās sezonas pirmizrādes 53 gadus vecā Pedžeta Twitter kontā publicēja fotogrāfiju, kurā viņa ir redzama ar sirmiem matiem. Šo attēlu viņa papildināja ar spēcīgu ziņojumu: “Novecot bez injekcijām un operācijām ir grūti, bet es izvēlējos šo ceļu. Es kļūstu vecāka. Es joprojām smagi strādāju, esmu zinātkāra un seksīga. Ļoti, ļoti seksīga”.

Daudzi aktrises fani uz viņas jauno izskatu reaģēja ar sajūsmu un rakstīja, ka, redzot kā viņa noveco, vairs paši nebaidās no vecuma. Arī seriāla kolēģe Andrea Džoja Kuka, kas atveido Dženiferu Džero, slavēja Pedžetu un viņas jauno frizūru, atzīmējot, ka Brūstere izstaro pārliecību par sevi un izskatās vienkārši lieliski.

Vairs nav nepieciešamības pēc parūkas

Brūstere vēlāk stāstījusi, ka, filmējoties “Noziedzīgo prātu” 15. sezonā, prasījusi režisoram atļauju valkāt parūku, jo nevēlējas krāsot savus sirmos matus. Viņa arī stāstīja, ka nogrieza krāsotos matus, lai ataudzētu savus īstus matus, kuri ir “piecās pelēkā nokrāsās”, un vairāk nemēģinās līdz 70 gadu vecumam izskatīties uz 30. Savukārt, jaunākajā, 16. sezonā, viņa jau ir redzama ar savu dabisko matu krāsu.

“Man patīk mani sirmi mati. Esmu jutusi spiedienu izlikties tā, it kā man atkal būtu 35 gadi, taču mana atbilde ir “Nē, paldies!”. Tā ir mana maz cīņa, taču mums visiem ir savas personīgās mazās cīņas. Taču es lūdzu, lai mēs esam labsirdīgāki viens pret otru, pat ja mēs kaut kam nepiekrītam,” rakstīja aktrise Twitter platformā.

Jāpiebilst, ka pēdējos gados arvien vairāk aktrišu izvēlās matos neaizkrāsot sirmumu, piemēram, Endija Makdauela, Džeina Fonda, Helēna Mirena, Sāra Džesika Pārkere un citas.

Kima Ketrela cīnās ar vecumu

Tāpat, ka viņas nu jau leģendārā varone Samanta Džonsa no kulta seriāla “Sekss un lielpilsēta”, Kima Ketrela vienmēr ir bijusi atklāta gan par savas privātas dzīves līkločiem, gan par karjeru, gan arī par novecošanos un ar to saistītajām izjūtām. Vēl pirms dažiem gadiem viņa apgalvoja, ka nenosoda tos, kuri ļaujas dažādiem uzlabojumiem, taču pati apgalvoja, ka vēl nav izmantojusi plastisko ķirurgu pakalpojumus.

Taču šobrīd viņa savas domas ir mainījusi un izmanto visus pieejamos līdzekļus skaistuma un jaunības saglabāšanai. Un nekautrējas to publiski atzīt. Viss sākās ar fotogrāfiju viņas “Instagram” kontā. Tajā viņa ir redzama ar spoguli. Zem bildes ir zīmīgs paraksts, kas sākas ar lāmu vārdiem, kurus var pieklājīgi iztulkot “Nevar būt! Kad tad TAS notika?”. Bija pielikts arī tēmturis #asoldasyoufeel jeb tik veca, cik tu jūties.

Dažas nedēļas vēlāk aktrise sniedza plašāku interviju izdevumam “The Sunday Times”, kura izskaidroja savu pašreizējo pozīciju. “Man jau ir pāri 60, un es cīnos ar novecošanos visiem iespējamiem līdzekļiem. Tas nav tikai manas pašapziņas jautājums, jo es spēlēju noteikta izskata sievietes. Tas ir profesionalitātes jautājums, kā es kopju savu ārieni,” stāstīja aktrise.

Lai gan viņa tagad nesmādē “botoksa” injekcijas un filleru jeb pildvielu izmantošanu krunciņu izlīdzināšanai, Ketrela uzsver, ka visu manipulāciju virsmērķis ir nepazaudēt “savu” seju un palikt atpazīstamai.

Dzīve mainījās pēc 50

Ketrela iepriekš intervijā žurnālam “People” stāstīja, kā viņas dzīve un karjera mainījās pēc 50 gadu vecuma sasniegšanas. Pēc viņas vārdiem tas nenotika vienā dienā, bet pakāpeniski - sākumā viņas lomas scenārijos saīsinājās uz pusi, tad to palika arvien mazāk un tēli kļuva vienveidīgi.

Kimas skaidrojums tam, ka viņas vecuma aktrisei vairs nebija galveno lomu, ir tas, ka Holivudā sieviete var spēlēt jaunu meiteņu lomas, tad galvenās lomas, vēlāk - vai nu galveno varoņu šķirtās sievas, vai jaunāku vīriešu mednieces.

Tomēr, viņa uzskata, ka dzīvē ir jāpieņem fakts, ka vienas durvis aizveras un atveras nākamās. Tā arī notika - Ketrela pieņēma piedāvājumu spēlēt galveno lomu “Fox Life” seriālā “Nepieklājīgi bagāta”. Tas ir stāsts par turīgu Amerikas dienvidu štata Luiziānas ģimeni, kas savu bagātību ieguvuši, izveidojot kristīgo televīzijas tīklu. Kimas varones Margaretas vīrs iet bojā aviokatastrofā, un viņa ir apņēmusies jebkādiem līdzekļiem saglābt biznesu.

Nesen kļuva zināms arī tas, ka Kima būs redzama Samantas Džonsas lomā seriāla “Seksa un lielpilsēta” turpinājumā “Un tā tas laiks paiet..”. Jāpiebilst, ka pagaidām tā ir tikai neliela epizode otrās sezonas beigās.

Mereditas Grejas lomas atveidotāja sēro pēc aizejošas jaunības

Pateicoties titullomai seriālā “Grejas anatomija”, Elena Pompeo kļuva par vienu no visvairāk apmaksātājam televīzijas aktrisēm. Ir zināms, ka pēdējos gados viņas honorārs esot bijis ap 550 000 ASV dolāru (500 000 eiro) par vienu epizodi.

Taču viņa neslēpj, ka nav īpaši patīkami noskatīties uz sevi ekrānā no 33 līdz 50 gadu vecumam. Pārmaiņas izskatā ir ļoti labi pamanāmas, jo viņa atveido vienu un to pašu tēlu teju vienādā apģērbā - ārstes halātā.

Neskatoties uz to, Pompeo pauž, ka pēc 50 gadu vecuma sasniegšanas kļuva pārliecinātāka par sevi. Viņa arī piebildusi, ka, tāpat kā daudz sieviešu, pavadīja jaunības gadus, salīdzinot sevi ar citām, kritizējot sevi, domājot, ka viņa nav pietiekami laba. Tad sekoja posms starp 30 un 40, kad viņa sākusi sevi pieņemt, kas noslēdzās, sasniedzot 50 gadu slieksni.

Tomēr, Pompeo atzīst, ka tagad, kad viņai ir 53 gadi, nereti iezogas domas par aizejošo jaunību un dzīves netaisnību. “Ak, mans Dievs, jaunība, nepamet mani! Dzīve patiešām diezgan nežēlīga, un jaunība aiziet,” pārdomās pārdomās Mereditas Grejas lomas atveidotāja.