Šonedēļ Mežaparks nonāks elektroniskās deju mūzikas pārziņā

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 17. jūnijā, Mežaparka Lielajā estrādē pirmo reizi norisināsies elektroniskās deju mūzikas (EDM) festivāls “Unreal Music Festival”, kas pulcēs virkni populāru ārzemju dīdžeju un pašmāju šī žanra pārstāvju.

Festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāts intensīvs 12 stundu deju mūzikas maratons dažādu populāru EDM skaņdarbu virknējumos no pasaules mēroga dīdžejiem Dimitri Vegas & Like Mike (Beļģija un Grieķija), Mike Williams (Nīderlande), Gabri Ponte (Itālija), Tungevaag (Norvēģija), Plastik Funk (Vācija), Sammy Porter (Lielbritānija), Gaullin (Lietuva), kā arī pašmāju meistariem DJ Makree, Magnusa Eriņa, Hey Who’s That Kid, NF3&Rexton, Levan&24k un Bruno Drake.

Festivālu organizē AOK - Andrejostas kvartāla pasākumu rīkotāji, kuri mērķtiecīgi iesaistās galvaspilsētas izklaides un kultūras dzīves veidošanā, vasarā rīkojot koncertus un atpūtas pasākumus.

Dāvis Čīma, AOK attīstītājs un “Unreal Music Festival” organizators: “Šogad uz festivālu esam atveduši virkni starptautiski pazīstamu deju mūzikas dīdžeju. Šie vārdi sastopami festivālos un koncertos, kas notiek lielākajās pasaules metropolēs, un šie festivāli visā pasaulē interesē ne vien elektroniskās deju mūzikas piekritējus, bet vairumu pilsētas iedzīvotāju un viesu, kuri tobrīd ir pilsētā. Tas ir notikums, kas sniedzas aiz muzikālās gaumes robežām, jo norises vietās uzbur faktiski māksliniecisku karnevāla sajūtu. “Unreal” festivālu vēlējāmies veidot tiešām atšķirīgu, tāpēc esam radījuši gan vērienīgu LED skatuvi, gan papildinātās realitātes dimensiju, kas šāda mērogā muzikālā pasākumā būs skatāma pirmo reizi. Tas būs nevis vienkārši mūzikas festivāls, bet multidimensionāla mūzikas un mākslas pieredze.”

Papildinātās realitātes dimensiju apmeklētāji varēs pieredzēt, izmantojot mobilos viedtālruņus. Šim nolūkam nepieciešams lejupielādēt aplikāciju “Unreal Music Festival”, ko izstrādājis pašmāju uzņēmums “Tapp”. Aplikācija dos iespēju gan redzēt papildinātās realitātes daļu Mežaparka Lielās estrādes teritorijā, gan uzņemt fotogrāfijas un ierakstīt video. Aplikācijā būs pieejama arī informācija par mūziķu uzstāšanās laikiem.

Starp citu, biļešu tirdzniecības rādītāji liecina, ka festivālu apmeklēs arī viesi no Skandināvijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas un tuvējām kaimiņvalstīm, kā arī pat ASV.

Svarīgākais