Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Sācies festivālu laiks. Šonedēļ Latvijā norit veseli trīs festivāli

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šajās brīvdienās trīs vietās Latvijā norit festivāli - "Saldējuma festivāls" Rīgā, Sarunu festivāls "LAMPA" Cēsīs un starptautiskais smilšu skulptūru festivāls Jegalvā.

"Rīgas saldējuma festivāls" Vērmanes dārzā

Šodien Vērmanes dārzā notiks ģimenes pasākums "Rīgas saldējuma festivāls", informeē pārtikas koncerna "Food Union" pārstāvji.

"Food Union" atzīmē, ka pasākumā viesi varēs nogaršot dažādu zīmolu saldējumus, kā arī piedalīties bezmaksas izklaides pasākumos.

Festivāla muzikālajā programmā, kas paredzētā no plkst.12 līdz 21, piedalīsies bērnu deju kolektīvs "Teiksmiņa", muzikālais ansamblis "Knīpas un Knauķi", kā arī "Būū", "Prusax" un grupas "Citi zēni" un "Carnival Youth".

Festivāls notiks no plkst.12 līdz 21.

Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls Jelgavā

Šodien un rīt Jelgavā, Pasta salā, notiks 17.starptautiskais smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs 2023", informē pilsētas pašvaldība.

Festivālā 17 tēlnieki no deviņām valstīm smiltīs atveidos pasaules mūzikas hitus. Festivāla atklāšanas dienās būs Latvijas mūziķu koncerti un plaša atpūtas programma ģimenēm ar bērniem.

Šogad festivāls pulcē tēlniekus no Indonēzijas, ASV, Mongolijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Festivāla temats "Pasaules hiti" viņus iedvesmojis smilšu mākslā izteikt tādus pasaulslavenus skaņdarbus kā "Hotel California", "Somewhere over the rainbow", "No Woman No Cry", "Take On Me" un citus, vizualizējot sajūtas, ko rada visiem labi zināmās dziesmas. Smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti būs demo skulptūra, ko veidos latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles. Viņus iedvesmojusi grupas "The Beatles" izpildītā kompozīcija "Yellow Submarine".

Brīvdabas koncertzālē "Mītava" Pasta salā šodien muzicēs Lauris Reiniks, "Credo", "De Speakable", bet rīt festivāla apmeklētājus priecēs "Very Cool People" un Paula Saija, grupas "Sudden Lights" un "Dzelzs vilks". Abas dienas Pasta salā būs arī plaša programma ģimenēm ar bērniem - atrakcijas, izrādes un performances. Parks būs atvērts no plkst.10 līdz 23.

Sarunu festivāls "Lampa" Cēsīs

Šodien Cēsis turpināsies devītais Sarunu festivāls "Lampa", kas sākās jau vakar, kopumā piedāvājot vairāk nekā 300 pasākumu, informē festivāla projektu vadītāja Irīna Kuzņecova.

Šogad programma tapusi, sadarbojoties ap 260 dažādām organizācijām un iedzīvotājiem - sabiedriskajām organizācijām, valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem, medijiem, augstskolām, politiskām partijām un citiem. Festivāla teritorijā atradīsies 55 skatuves un teltis.

Savukārt festivāla jaunākajiem apmeklētājiem ir iespēja izkustināt gan prātus, gan kājas dažādās aktivitātēs, kas norisinās "MiniLampa" zonā.

Taču tiem, kas uz Cēsīm atbraukt nevar, daļu no festivāla diskusijām iespējams vērot arī tiešsaistē festivāla mājaslapā.

Iepazīties ar pilnu festivāla programmu iespējams mājaslapā "festivalslampa.lv", kā arī mobilajā lietotnē. Izveidot savu festivāla programmu iespējams gan festivāla mājaslapā, gan mobilajā lietotnē, izmantojot rīku "Mana programma".