Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

"Vagonu Zālē" uzstāsies amerikāņu industriālās mūzikas virtuozi

© Publicitātes foto

Eksperimentālā un industriālā metāla virtuozs Author & Punisher atgriežas Rīgā jaunā albuma “Krüller” popularizēšanas turnejas ietvaros – viņš būs skatāms jau nākamās nedēļas sākumā, 12. jūnijā, “Vagonu Zālē”.

Author & Punisher ir viena mūziķa jeb multimākslinieka grupa no Kalifornijas, kuru izveidojis inženieris-mehāniķis Tristans Šons. Viņa radītās skaņas ir interesantas gan industriālās mūzikas (it īpaši metāla) piekritējiem, gan dažādu tehnisku “verķu” cienītājiem - pirmdien “Vagonu Hall” būs unikāla iespēja klātienē skatīt Tristana Šona paštaisītos elektroniskos instrumentus, ko to autors sauc par “dronu mašīnām” un “dub mašīnām”. Tieši ar šiem mūziķa paša radītajiem, unikālajiem dizaina, satura un arī skanējuma ziņā instrumentiem, Author & Punisher ir kļuvuši par plaši atzītu un pat kulta statusu iemantojušu projektu. Grupas diskogrāfijā ir jau deviņi albumi, bet jaunākais no tiem ”Krüller” izdots respektablās izdevniecības “Relapse Records” paspārnē. Jāpiebilst, ka tā ierakstā dalību ņēmuši arī grupu “Perturbator” un “Tool” dalībnieki.

Vakaru iesildīs “Statiqbloom” - Ņujorkas postindustriālās elektronikas projekts, kas apvieno deju, bet reizē industriālajā un eksperimentālajā mūzikā ierastās tendences. Savukārt kā īpašie viesi pasākumā uzstāsies pašmāju radošā un starpdisciplinārā (un arī skandalozā) mākslinieku apvienība “+K+M+B”.