Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Noderīga informācija Sarunu festivāla "LAMPA" apmeklētājiem

© Publicitātes foto

Kur palikt pa nakti? Kā nokļūt līdz festivāla norises vietai? Kur novietot mašīnu? Ja arī tu dodies uz Sarunu festivālu LAMPA un nezini atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, tev noderēs festivāla veidotāju padomi patīkamai pieredzei. Festivāls norisināsies 9. un 10. jūnijā Cēsīs un ir pieejams bez maksas.

1. Festivāla apmeklējuma noteikumi

Tā kā liela daļa aktivitāšu notiks parkos (Cēsu pils parkā, Maija parkā un Pils laukumā), pasākuma laikā ir svarīgi ar cieņu attiekties pret dabu un ievērot dažus noteikumus. Festivāla rīkotāji aicina nepiemēslot, šķirot atkritumus un nelietot atklātu uguni. Tāpat festivāla teritorijā nav atļauts lietot narkotiskās vielas, bez saskaņošanas ar rīkotājiem veikt jebkādu komercdarbību vai reklāmas aktivitātes un ar savu uzvedību traucēt vai apdraudēt citu apmeklētāju drošību. Savukārt jaunieši līdz 16 gadu vecumam nedrīkst uzturēties festivāla teritorijā no plkst. 22.00 līdz 8.00 bez pieaugušā uzraudzības.

2. Festivāla programma un karte

Festivālā notiks vairāk nekā 300 dažādu pasākumu, tādēļ, lai būtu vieglāk atrast sev interesējošās aktivitātes un orientēties festivāla teritorijā, rīkotāji aicina izmantot LAMPAS bezmaksas mobilo lietotni vai festivāla mājaslapu, kur var atzīmēt savus favorītus sadaļā “Mana programma” un ērti pārskatīt festivāla karti. Programmiņas drukātā veidā nebūs pieejamas.

3. Nokļūšana līdz Cēsīm

Tiem, kuri dod priekšroku sabiedriskajam transportam, ieteicams iegādāties biļetes savlaicīgi. Līdz ar ierastajiem vilciena reisiem maršrutā Rīga-Cēsis-Rīga AS “Pasažieru vilciens” nodrošinās arī papildreisus.

9. jūnijā vilciens no Cēsīm aties plkst. 22.30 un pienāks Rīgā plkst. 0.19.

10. jūnijā vilciens no Rīgas aties plkst. 8.44 un pienāks Cēsīs plkst. 10.48. Savukārt naktī uz 11. jūniju (pēc festivāla noslēguma) vilciens no Cēsīm aties plkst. 0.01 un pienāks Rīgā plkst. 1.50.

Pilsētā būs pieejamas vairākas bezmaksas autostāvvietas, taču jāņem vērā, ka gan šajās, gan citās bezmaksas autostāvvietās Cēsīs vietu skaits ir ierobežots. Autostāvvietu izvietojumu var apskatīt arī festivāla kartē. Satiksme pilsētā tiks slēgta vai regulēta Lenču ielā un Palasta ielā no 8. jūnija plkst. 7.00 līdz 11. jūnija plkst. 6.00.

4. Nakšņošana

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad LAMPA piedāvā iespēju nakšņot bezmaksas telšu pilsētiņā Cēsu Bērnu un jauniešu centra pagalmā Bērzaines ielā 4. Telšu pilsētiņa darbosies no 9. jūnija plkst. 10.00 līdz 11. jūnija plkst. 12.00 un būs aprīkota ar labierīcībām un izlietnēm. Tajā atradīsies arī apsargs, taču vēlams arī pašiem pieskatīt savas mantas. Pašiem būs jāparūpējas arī par teltīm un guļammaisiem. Reģistrācija telšu pilsētiņā notiks, ierodoties uz vietas.

5. Festivāls ir pieejams arī cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Šogad ir tapuši trīs pārvietošanās maršruti, lai festivāla teritorijas sarežģītais reljefs vairs nebūtu šķērslis baudīt sarunas arī cilvēkiem, kas pārvietojas ratiņkrēslā. Ar vides pieejamības aprakstu un karti var iepazīties šeit.

Tapāt kā līdz šim, daļai pasākumu tiks nodrošināts tulkojums zīmju valodā (gan klātienē, gan skatoties tiešsaistē) un Tildes teksta reāllaika transkripcija. Savukārt cilvēkiem ar redzes traucējumiem tiek nodrošināta iespēja apmeklēt festivālu kopā ar apmācītiem pavadoņiem no festivāla brīvprātīgo pulka (par nokļūšanu uz/no Cēsīm būs jāparūpējas pašiem). Apmeklējumu ar pavadoni iespējams pieteikt līdz 6. jūnijam, sazinoties ar brīvprātīgo programmas koordinatori Inesi Šubēvicu (29209607, brivpratigais@festivalslampa.lv).

6. Ēdiens un dzērieni

Festivālā būs pieejams daudzveidīgs ēdienu un dzērienu piedāvājums, kas apmierinās arī veģetāriešu un vegānu vajadzības! Ēdināšanas un dzērienu zonas un ēdinātāju sarakstu var atrast festivāla kartē.

Lai rūpētos par apkārtējo vidi un samazinātu festivāla radīto atkritumu daudzumu, festivāla ēdināšanas zonās darbosies depozītglāžu sistēma. Iemaksājot 1 eiro pie jebkura dzērienu tirgotāja, būs iespējams iegūt vairākkārt lietojamu glāzi, kas tiks apmainīta pret tīru, iegādājoties nākamo dzērienu. Pasākuma noslēgumā glāzi būs iespējams nodot depozītglāžu nodošanas punktos, atgūstot iemaksāto eiro, vai ziedot savu iemaksāto eiro festivālam.

7. Un kā ar suņiem?

Četrkājainie festivāla apmeklētāji teritorijā var atrasties sava saimnieka pavadībā pie saites un, ja nepieciešams, ar uzpurni. Festivāla rīkotāji aicina respektēt citus apmeklētājus, savācot aiz sava suņa, ja tas nepieciešams, kā arī cienīt citus suņus.

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.