Reperi ar rolandu če priekšgalā gatavojas grandiozai vasaras sezonas atklāšanai

© AkselsShotIt

Jau šo piektdien, 2. jūnijā, “Wondersalā” notiks vērienīgs brīvdabas pasākums “Reperu vasara ’23”. Tas būs vienas dienas ekspresfestivāls, kurā uz lielās skatuves satiksies latvju hiphopa daudzveidība.

Reperu sezonas atklāšanā piedalīsies rolands če, Prusax, Wiesulis, Ods un Goča, daudzgalvainā reperu apvienība “Kreisais Krasts”, grupa “Olas”, Reiks, Deniss, Elfs, E.V. un “Jaunā pagrīde”, kā arī Kjuumanis un Prospekti.

“Šie būs pašmāju hiphopa svētki, kuros satiksimies kuplā pulkā, lai atzīmētu šī žanra panākumus un atklātu brīvdabas koncertu sezonu,” norāda pasākuma līdzproducente un portāla Hiphops.LV galvenā redaktore Inese Grīnberga jeb Dorotija. “Apmeklētājiem būs iespēja vienkopus redzēt Latvijas hiphopu pilnā krāšņumā un daudzveidībā - programmā pārstāvētas gan klasiskās hiphopa vērtības, gan “jaunā skola” un arī pop-hiphops. Dažādu stilu reperi, kurus vieno kopīgs sapnis par repu uz lielajām skatuvēm un radio viļņos. Sapnis, kas jau kādu laiku kļuvis pavisam reāls. Žanrs, kurā savstarpējais atbalsts un spēcīgā komūna kļuvusi par pamatu kopīgai izaugsmei un sasniegumiem, kurus vairs nav iespējams nepamanīt un ignorēt.”

Ja par plānoto programmu mazliet detalizētāk, tad tās pirmajā daļā “Repa sprints” uz skatuves kāps aizvadītā gada spilgtākais hiphopa debitants Wiesulis, repa duets Ods un Gocha, reperis E.V. ar albuma “Jaunā pagrīde” programmu, kā arī Kjuumanis un hiphopa apvienība “Prospekti”. Bītu autorprogrammu izpildīs Veiders. Starplaikā ar pārsteiguma “Puslaika šovu” uzstāsies Reiks, Deniss, Elfs un DJ 24k. Savukārt otrajā daļā uzstāsies Latvijas lielākā un ilgāk pastāvošā apvienība “Kreisais Krasts”, šī brīža straumēšanas servisu topu līderi “Olas” un viens no pašmāju repa “jaunās skolas” spilgtākajiem vārdiem Prusax. Vakara noslēgumā uz skatuves kāps šī gada Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” saņēmējs labākā hiphopa albuma kategorijā rolands če ar īpaši sagatavotu solo programmu repa sezonas atklāšanai.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais