“Saldus Saulē” uzstāsies arī “soundpoēti”, “Oranžās Brīvdienas” un “The Hobos Club”

© Publicitātes foto

Saldū, Kalnsētas parkā 28. un 29. jūlijā notiks festivāls “Saldus Saule’’. Tā plašajai programmai ir papildinājums iepriekš izziņotajiem māksliniekiem uz festivāla skatuves pievienosies arī grupas “The Sound Poets”, “Oranžās Brīvdienas” un “The Hobos Club”.

“The Sound Poets” albums “Pie vienas uguns” pērn nominēts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons” kategorijā “Popmūzikas albums”, bet albuma tituldziesma nominēta kategorijā “Gada dziesma”. Grupas līderis Jānis Aišpurs par gaidāmo uzstāšanos festivālā saka: “Pēc tikko aizvadītās akustiskās koncerttūres mēs, “The Sound Poets”, priecāsimies ar jums būt kopā festivālā “Saldus Saule” - nu jau skaļākā versijā!”

Latviešu turbofolka grupa “Oranžās Brīvdienas” komentārus neprasa - spēcīgi, pozitīvi un ar kliedzošu enerģiju apveltīti. Savukārt “The Hobos Club” jeb THC ieintriģē no sastāva viedokļa - tajā muzicē grupas “The Hobos” trīsvienība Egons Kronbergs, Mārtiņš Burkevics un Vilnis Krieviņš, kuriem pievienojies arī lieliskais ģitārists un “The Hobos” ilggadējais piekritējs Ainis Rudzītis. Uz festivāla skatuves mūziķi pamatā izpildīs “The Hobos” zelta repertuāru, bet, iespējams, būs arī kāds pārsteigums.

Festivālā šogad uzstāsies arī tādas leģendāras muzikālās apvienības un mākslinieki kā “Pērkons”, “Līvi”, Ivo Fomins, “Sudden Lights”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Inokentijs Mārpls”, “Linga” un daudzi citi. Jāatgādina, ka pirmais festivāls “Saldus Saule” notika tālajā 1987. gadā. Iepriekšējais, 2022. gadā pēc divu gadu pārtraukuma notikušais festivāls, pulcēja īpaši lielu apmeklētāju skaitu.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.