Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā ar koncertu atgriežas ukraiņu mūsdienu tautas mūzikas grupa „Dakha Brakha”

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 27. maijā, koncertzālē „Palladium” ar īpašu koncertu Rīgā atgriežas pie mums jau iemīlētais Ukrainas mūsdienu tautas mūzikas kvartets „Dakha Brakha”.

„Dakha Brakha” ir ne tikai viena no slavenākajām Ukrainā, bet arī visā Austrumeiropā. “Viņu absolūti unikālais stils, ko paši mākslinieki dēvē par “etnohaosu”, apvieno tradicionālo ukraiņu tautasdziesmu ietekmi ar eksperimentālām improvizācijām, kuru saknes meklējamas no Āfrikas līdz pat Austrālijas tautu mūzikai,” tā koncerta organizatori.

Ukraiņu kultūras vēstnieki pasaulē (grupa tiek dēvēta arī tā) „Dakha Brakha” ir spēlējuši milzīgās Eiropas, Āzijas un Amerikas koncertzālēs, kā arī lielākajos mūzikas festivālos, tostarp leģendārajā Glastonberijā. Grupas sastāvā ir Marko Halanevičs (vokāls, darbuka, tabla, didžeridū, akordeons), Irina Kovaļenko (vokāls, džembe, basbungas, akordeons, sitamie instrumenti, bugaja, klavieres), Olena Cibuļska (vokāls, basbungas, sitamie instrumenti) un Ņina Gareņecka (vokāls, čells, basbungas). Jāpiebilst, ka ansambļa mākslinieciskais vadītājs un tā gaitu aizsācējs ir avangarda režisors Vladislavs Troickis, pateicoties kuram „Dakha Brakha” priekšnesumi arī ir tik vizuāli krāšņi.