Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide

Vecrīgas “Republikā” uzstāsies grieķu un brazīliešu metālisti

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 19. maijā, pirmo reizi Latvijā viesosies Grieķijas blekmetāla grupa “Lucifer’s Child” – tas notiks Vecrīgas klubā “Republika”, grieķu „The Fall Of The Rebel Angels” tūres ietvaros. Rīgā grupa ieradīsies kopā ar Brazīlijas nāves metāla leģendām “NervoChaos”.

Melnmetāla grupa “Lucifer's Child” dibināta 2013. gadā Atēnās, tās radītāji ir ģitārists George Emmanuel (“Rotting Christ”, ex-“Chaostar”) un basists Stathis Ridis (“Nightfall”). Vēlāk viņiem pievienojās vokālists Marios Dupont (“Karma Violens”) un bundzinieks Nick Vell (“Chaostar”), ar kuriem kopā tika ierakstīts debijas albums “The Wiccan” (2015). Līdz otrajam pilnmetrāžas albumam nācās gaidīt trīs gadus - “The Order” izdots 2018. gada novembrī. Pagaidām diskogrāfijā tas arī viss, jo “Lucifer's Child” lielākoties koncentrējušies koncertdarbībai, kas šiem grieķiem bijusi nudien ļoti aktīva.

Savukārt brazīliešu “death metal” komanda “NervoChaos” ir ar vēl dziļākām saknēm - tā radusies jau 1996. gada pavasarī Sanpaulu, un ir daļa no Brazīlijas ekstrēmās mūzikas skatuves vecākās paaudzes līdzās tādām grupām kā “Sepultura”, “Chrisiun”, “Rebaeljun” un “Repulse”. Grupas diskogrāfijā ir 11 (vai pat vairāk) pilnmetrāžas studijas albumi, no kuriem jaunākais “Chthonic Wrath” laists klajā martā, un to grupa arī prezentēs Rīgas koncertā.

Jāpiebilst, ka tālos viesus iesildīs pašmāju metālgrupa “Darrva” no Jelgavas, kas muzicē kopš 2013. gada. Grupas kontā ir trīs albumi - “Saule neuzausīs” (2013), “Laika Rats” (2017) un “Ōviš” (2022).