Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Tallinas kvartālā jūnijā notiks hiphopa festivāls

© AkselsShotIt

Tallinas ielas kvartālā 10. jūnijā notiks jauns urbānais hiphopa festivāls “The Bronx”, kura ietvaros uz skatuves kāps virkne šī žanra pārstāvju.

Kā pirmos māksliniekus festivāla “The Bronx” organizatori izziņojuši Kurtu, Odu un Goču, March, Amanito, I Mean Love, E.V. un Veideru, apvienību “Brīvrunu Projekts”, Krisy, Idus Abra, Ivanu Baigo, vēl arī miksmāsterus AG un Raiti, Oriole, Cukurpapu, Birch Please, Cash Only u.c. Mākslinieku programmu papildinās arī grafiti mākslinieku sacensības, repa brīvrunu jeb “freestyle” skaitītāju verbālie kautiņi, hiphopa dejas un citas ielu kultūrai atbilstošas aktivitātes.

“Mēs esam gandarīti par šo iespēju veidot jaunu hiphopa festivālu Tallinas ielas kvartālā,” norāda viens no festivāla organizatoriem Kristaps Veide. “Šogad visā pasaulē tiek godināta apaļus 50 gadus senā hiphopa kultūras vēsture, kuras pirmsākumi meklējami 70. gados Ņujorkā, Bronksas ielās. Tā kā tas ir viens no visvairāk patērētajiem mūzikas žanriem visā pasaulē, tad šīs īpašās gadadienas atzīmēšanas pasākumi notiks daudzviet pasaulē un arī pie mums. Latvijā hiphopa kultūrai ir ļoti īpaša vieta, un, mūsuprāt, tā ir pelnījusi kārtīgas svinības, kurās tiek likti godā visi hiphopa elementi - reps, dīdžeji, grafiti māksla un hiphopa dejas jeb breiks.”