Lauris Reiniks izdod vasarīgu dziesmu un video Kolumbijas noskaņās

© Publicitātes foto

Lauris Reiniks klausītāju (un arī skatītāju) vērtējumam nodevis savu jauno dziesmu “Galerijā” un tās video. Dziesma ieturēta Laurim ļoti piestāvošajās vasarīgajās noskaņās, un tas pats sakāms arī par košo videoklipu.

“Galerijā” mūzikas autors, kā jau tas ierasts ar Reinika dziesmām, ir viņš pats, bet tekstu Lauris radījis kopā ar dzejnieku Guntaru Raču. Regetona ritmos komponētā dziesma un Latīņamerikas sajūtās radītais videoklips esot atsauce uz laiku, ko pērnā gada nogalē Reiniks pavadījis Kolumbijā - tā informē dziedātāja komanda.

“Laiks, kad mācījos un atjaunojos Kolumbijā, man bija īpašs. Liela nozīmē un iespaids bija arī mūzikai, dejām un ritmiem, ko ikdienā dzirdēju sev apkārt. Latviešu klausītāja ausij šie ritmi nav plaši pazīstami, taču tie neļauj stāvēt mierā - kājas pašas kustās! Un mēs īstenībā nemaz neesam tik vēsi, kā varētu likties,” saka Lauris Reiniks. “Rakstot scenāriju klipam], es ļoti vēlējos nodot kaut daļiņu no tām sajūtām un krāsām, ko pats pieredzēju šajā skaistajā Latīņamerikas valstī. Ceru, ka šogad būs karsta vasara, un cilvēki ar prieku dejos pie šīs dziesmas un dziedās tai līdzi!”

Dejām, krāsām un karstas vasaras sajūtām piepildītais video filmēts maija sākumā Rīgā - tikai nieka +5 grādos meksikāņu restorāna “TexMex” pagalmā. Filmēšanā piedalījušies dejotāji no “Bachata Rīga”, meitenes no Reinika skatuves komandas, vīriešu striptīza grupas (!) “Male Empire” dalībnieki, kā arī vairāki zināmi cilvēki, tostarp dejotāja Aleksandra Kurusova, ar kuru kopā Lauris pirms 15 gadiem uzvarēja šovā “Dejo ar zvaigzni”. Videoklipa režisore ir Aija Strazdiņa.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.