Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

"Nespēj vairs izturēt aizkadra pasauli"; Ramona Salmiņa un Dāvis Valdnieks atgriežas TV ekrānos

© Publicitātes foto

360TV jaunā, informatīvi izklaidējošā raidījumā “360TV ZIŅneši” jaudīgajai komandai pievienojas un par ētera sejām, moderatoriem kļūst Dāvis Valdnieks un Ramona Salmiņa. Abi televīzijas profesionāļi guvuši skatītāju mīlestību, iepriekš strādājot LTV “Rīta Panorāmā”. Valdnieka un Salmiņas tandēms ēterā skatāms no 18.maija.

Informatīvi izklaidējošs saturs ir jauns formāts kanāla 360TV attīstībā, tāpēc mērķtiecīgi piesaistīti spējīgi žurnālisti un satura attīstītāji. Jaunais raidījuma formāts uzrunāja arī Dāvi Valdnieku, kurš ir gatavs atgriezties kameras priekšā.

Kad man jautāja noraksturot atgriešanos ekrānā, tad jokojoties teicu, lai raksta šādi - bijušais LTV Rīta Panorāmas Dāvis Valdnieks nespēj vairs izturēt aizkadra pasauli un visiem spēkiem raušas atpakaļ kameru priekšā. Vēlos sevi izmēģināt tādā raidījuma vadīšanas manierē, kādā vienmēr esmu vēlējies izpausties. Mani dīvainie un ne vienmēr smieklīgie joki būs atbilstoši formātam un neizjauks ziņvērtīgo raidījuma gaisotni.

Šis raidījums būs jauns attīstības solis ne vien kanālam 360TV, bet arī Ramonai Salmiņai, kura šī gada marta izskaņā pameta darbu Latvijas Televīzijā, un nu ir gatava savas profesionālās spējas pierādīt krietni plašākā amplitūdā.

“360TV ZIŅnešu” projektā mani simpatizē raidījuma formāts - ziņvērtīgu saturu pasniedzam elpojoši brīvā veidā, autori un arī moderatori nav ielikti standartizētos, kokainos rāmjos. Ja to vajadzētu vizualizēt, tad iztēlojaties kaklasaites noraušanu un stīvas sejas atmaigšanu smaidā. Katra radošais pienesums ir kā individuāls rokraksts, un skatītāji to varēs ar acīm baudpilni izgaršot savos ekrānos. Kad mani uzrunāja kļūt par raidījuma moderatori, uzreiz simpatizēja projektā iekodētais vēstījums, kā tieši mēs atšķirsimies no klasiskajām ziņām. Darbadienas dinamiskumu garantē arī izbraukumi, jo kopā ar otru moderatoru, Dāvi Valdnieku, būsim ne tikai studijā.

Jaunā raidījuma saturu veidos mediju vidē sevi jau apliecinājušie žurnālisti Dana Albrehte, Natālija Valdniece, Miks Dūcis, Skaidrīte Nitiša un Alberts Dinters, dažādu mediju projektos pieredzējusī Ieva Čakste, reģionālais reportieris Emīls Višķers, sociālo mediju satura autors Mārtiņš Dinsbergs.

Par Dāvja Valdnieka un Ramonas Salmiņas pievienošanos komandai raidījuma producents Uldis Āboliņš (iepriekš TV3 Ziņu žurnālists) stāsta:

Dāvis ir kā brokastīs saēdies kodoleneģiju, un tieši šī spēja nenogurstoši ilgi dabiski atraisīti paust atraktivitāti kameras priekšā sniedz būtisku pienesumu iecerētā formāta īstenošanai. Savukārt Ramona caurstrāvo profesionālu harizmu, satura izklāsta vieglumu, ārkārtīgi lielu entuziasmu pasniegšanas formas dažādošanā, un novērtēju viņas uzticēšanos tik ambiciozam projektam.”

“360TV ZIŅneši” būs vieta, kur iegūtā informācija noderēs amplitūdā no sarunu tematiem draugu lokā līdz rosinājumiem uzlabot dzīves kvalitātes aspektus. Tā būs vieta un laiks, kur skatītāji spēs stāstos ieraudzīt sevi, savus tuvākos vai izjust empātiju pret sižetu varoņiem. Kanāla 360TV jaunais raidījums jau no 18. maija katru ceturtdienu 21.00!