“Balsis” Brasas tilta skvērā dziedās “tramvaja dziesmas”

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 7. maijā, Brasas tilta skvērā notiks jauniešu kora “Balsis” koncerts “Tilts uz dziesmu svētkiem”, kurā skanēs populārākās svētku “tramvaja dziesmas”.

Dziesmu un deju svētki jau 150 gadus ir neatņemama latviešu kultūras sastāvdaļa. Tos sagaidot, “jauniešu koris “Balsis” vēlas vērst uzmanību kultūras un pilsētvides krustpunktiem, kas neizbēgami ir daļa no dziesmu svētku stāsta.”

Dziesmu svētku tramvajs kļuvis par leģendāru svētku sastāvdaļu kā vēstnesis un viens no populārākajiem transportiem uz un no svētku norises vietas Mežaparkā. Mutvārdu folklorai pieder daudzi atmiņu stāsti par “dziesmotajiem tramvajiem”, kur kopīgās dziesmās pēc svētku koncertiem vienojušies dalībnieki un klausītāji. Brasas tilta skvērā plānotajā koncertā skanēs populārākās “tramvaja dziesmas”, un programma tiks veidota pēc Latvijas “tramvaja dziesmu” aptaujas, kas norisinājās šāda pat nosaukuma interneta platformā.

Pasākumā piedalīsies jauniešu koris “Balsis” (mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, diriģenti Kamila Siliņa un Georgs Zujevs), akordeoniste Ilze Reinholce, klavieru virtuozi Ieva Dzērve un Romāns Vendiņš, bet to vadīs Rīgas sabiedriskā transporta “balss” Artis Robežnieks.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.