Valmiermuižas etnomūzikas festivālā uzstāsies globālās mūzikas zvaigznes no Itālijas

© Publicitātes foto

Vasaras pilnbriedā, 15. jūlijā, Valmiermuižas parkā norisināsies starptautiskais Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, kura galvenās zvaigznes būs globālās jeb pasaules mūzikas industrijā īpaši iecienītie un Itālijas sauli sev līdzi vedošie mākslinieki “Canzoniere Grecanico Salentino”.

Pēc diviem gadiem grupa “Canzoniere Grecanico Salentino” atzīmēs 50 gadu jubileju, taču tas nenozīmē lēnīgu slīdēšanu mierpilnākas muzicēšanas virzienā. Par Itālijas ģeogrāfiskā zābaka papēdī atrodamā Salento apgabala zīmolu kļuvušā ansambļa sastāvs jau vairākkārt mainīts, vienmēr pielāgojoties aktuālas etnomūzikas tendencēm, par ko liecina arī grupas jaunākie ieraksti un koncerti. Ne velti pirms pieciem gadiem CGS saņēma vienu no prestižākajiem globālās mūzikas apbalvojumiem - britu žurnāla “Songlines” balvu kā pasaules labākā grupa.

Septiņu mūziķu un vienas dejotājas apvienību jau vairāk nekā 15 gadus vada dziedātājs, vijolnieks un perkusionists Mauro Durante, kura ģimene ir CGS dibinātāji un uzturētāji no paaudzes paaudzē. Grupas galvenais mērķis ir saglabāt un aktualizēt Dienviditālijas picika (pizzica) mūzikas un dejas tradīcijas, kas ir viens no populārās tarantellas paveidiem. Starp citu, festivālā norisināsies arī tarantellas meistarklase. “CGS māca, kā lokālu mūziku pārvērst globālā zīmolā,” rakstīts britu laikrakstā “The Guardian”, savukārt koncertapskatā “The New York Times” uzsvērts, ka “CGS bija virpuļviesulis”.

Festivāla muzikālā programma norisināsies uz divām skatuvēm, pamīšus uzstājoties kā pašmāju, tā ārvalstu māksliniekiem no Itālijas, Norvēģijas un Ukrainas.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais