Orķestris “Rīga” Lieldienās piedāvās Dženkinsa “Stabat Mater”

© Publicitātes foto

Lielajā Piektdienā, 7. aprīlī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā būs iespēja pieredzēt komponista Karla Dženkinsa slaveno “Stabat Mater”, kura izpildījumā apvienosies orķestris “Rīga”, Rīgas kamerkoris “Ave Sol” un soliste Ieva Parša.

“Stabat Mater” balstīts Romas katoļu baznīcas poēmā - tā ir vairāku komponistu apcerēta lūgšana mūzikā, ko tradicionāli atskaņo Lieldienu laikā. Šī 13. gadsimtā radītā latīņu sekvence atspoguļo Jēzus Kristus Mātes Marijas ciešanas, pārdzīvojot dēla nāvi uz krusta. Velsiešu izcelsmes komponists Karls Dženkinss šo vēstījumu interpretējis mūsdienīgā mūzikas valodā - sintezējot kora un orķestra skanējumu ar etniskām iezīmēm, kā arī ar Tuvo Austrumu instrumentu un vokāla izmantošanu. Šoreiz “Stabat Mater” skanēs Martina Ellerbija aranžējumā simfoniskajam pūtēju orķestrim, korim un mecosoprānam. Ieeja koncertā ir bez maksas, taču interesentiem ieteicams savlaicīgi izņemt brīvbiļetes - vietu skaits ir ierobežots.

Jāpiebilst, ka orķestris “Rīga”, turpinot festivāla “Windstream” tradīcijas, Otrajās Lieldienās aicina uz pasākumu ģimenēm un bērniem, piedaloties arī dziedātājam Daumantam Kalniņam. Šajā koncertā īpaša uzmanība tiks pievērsta pasaules tautu dejām, un mūziķu priekšnesumu papildinās stepa dejotāji. Arī šī koncerta apmeklēšanai iespējams saņemt brīvbiļetes.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais