Uz Rīgu pošas bijušais “Arcade Fire” mūziķis Vils Batlers

© publicitātes foto

“Will Butler ir kādas ļoti zināmas indīroka grupas dalībnieks un līdzdibinātājs, ar ko uzstājies arī Latvijā, bet jau ilgus gadus pazīstams ar savu solo karjeru,” šādi viņa gaidāmā koncerta Rīgā organizatori piesaka šo mūziķi. Šī “ļoti zināmā indīroka grupa” ir slavenie “Arcade Fire”, kas Mežaparka Zaļajā teātrī pabija 2018. gadā.

Vils Batlers ar savu jaunāko projektu “Will Butler & Sister Squares” 7. novembrī uzstāsies koncertzālē “Palladium”, biļetes pārdošanā pieejamas jau no piektdienas, 31. marta, bet nupat nākusi klajā arī šī projekta jaunākā dziesma “Willows”.

“”Willows” ir par pagātnes atstāšanu pagātnē,” tā par dziesmu izsakās Vils Batlers. “Nostalģija ir salda, bet tā ir inde. Dziesmas video ainā redzams, kā kāds iebrauc tuksnesī, lai satiktu vecāku sievieti, kas patiesībā ir viens no likteņiem, kā senā tautas pasakā. Varbūt viņš atkal vēlas būt jauns vai vēlas, lai viss atgrieztos tā, kā bija agrāk. Un viņa atbild: “Viss ir iespējams, bet par atbilstošu cenu.””

Amerikāņu multiinstrumentālists Vils Batlers “Arcade Fire” rindās oficiāli bija līdz pat 2021. gadam, taču arī spēlēšanas grupā laikā izdeva trīs solo albumus. Šobrīd viņš izziņojis kopīgu projektu ar “Sister Squares”, kas ir Ņujorkā bāzēta grupa, kuras saknes meklējamas dejā un teātrī. Tās sastāvā ir Sara Dobbs, Julie Shore, Jenny Shore un Miles Francis un kopš 2015. gada “Sister Squares” ir koncertējuši kopā ar kā viņa pavadošā grupu, bet tagad apvienojušies vienā projektā. “Will Butler & Sister Squares” rudenī Eiropā uzstāsies tikai astoņās pilsētās, tāpēc varam būt priecīgi, ka viena no tām ir tieši Rīga.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais