Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Apvienojoties Muktupāvela un Maijas Lūsēnas duetam, uz skatuves atgriežas “Zodiaks”

© Janis Deinats

Šovasar atgriešanos uz skatuves piedzīvos leģendārās grupas “Zodiaks” mūziķi, komponistam Jānim Lūsēnam uz skatuves atkal apvienojot savulaik populāro duetu – Zigfrīdu Muktupāvelu un Maiju Lūsēnu.

Pirmā reanimētā “Zodiaka” tikšanās ar skatītājiem notiks 3. jūnijā Jelgavā, brīvdabas koncertzālē “Mītava”, pēc tam plānoti koncerti vēl divpadsmit pilsētās. Programmā izskanēs gan kosmiskā “Zodiac” laiku instrumentālā mūzika (”Pacific”, “Rock On Ice”, “Provincial Disco”, “Zodiac”) gan leģendārie “Zodiaka” hiti („Taisnība”, “Vējš”, “Tēvu zeme”, “Manas mīļākās puķes”, “Pūt, vējiņi”, „Mirušais gadsimts”, “Dziedi jel”, “Bohēmieša dziesma”, “Viegls rokenrols pa radio” u.c.).

Šīs vasaras koncerttūrē uz skatuves “Zodiaka” pamatkodolam - Jānim Lūsēnam, Zigfrīdam Muktupāvelam, Maijai Lūsēnai un ģitāristam Aivaram Gudrajam - pievienosies arī Kristens Kupčs (ģitāra), Jānis Lūsēns jun. (bass), Harijs Gūtmanis (bungas), Uģis Upenieks (perkusijas) un bekvokālisti Sarma Liede, Austra Kozuliņa un Toms Kalderauskis. Kopš grupas aktīvās darbības pārtraukšanas 90. gados “Zodiaks” tikai retas reizes ir sanācis uz kopīgiem koncertiem, tāpēc no tiem katrs ir kļuvis par ievērojamu notikumu mūzikas dzīvē. Prieku par atkalsatikšanos neslēpj Maija Lūsēna, kuras talants, spilgtums un artistiskums mirdzēja “Zodiaka” ziedu laikos: “Esmu pateicīga par iespēju atgriezties savā sākotnē pēc gari noieta ceļa, kurā bija tik daudz meklējumu atrast savu balss skanējumu mūzikā, lai pirmajā vietā būtu dvēseles vibrācija. Šis ceļa sākums bija “Zodiaks”.”