Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas komiķi jau otro gadu izsmies krievu karakuģi

© Publicitātes foto

1. aprīlī, no plkst. 15.00 mūzikas namā “Daile”, jau otro gadu apvienosies vairāki pašmāju komēdijas žanra pārstāvji, lai labdarības pasākumā “Izsmej karakuģi Ukrainas brīvībai” veltītu priekšnesumus Ukrainas atbalstam. Par pasākumā saziedotajiem līdzekļiem Ukrainai tiks iegādāti strāvas ģeneratori.

“Izsmej karakuģi Ukrainas brīvībai”, kura pagājušā gada iznāciens saņēma Latvijas komēdijas gada balvu “Grābeklis” kā gada notikums komēdijā, notiks trīs daļās, jo pulcēs teju visus labākos komēdijas žanra pārstāvjus Latvijā. Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze, “Mēs Jūs Mīlam”, “Comedy Latvia”, no mūziķiem Roberts Gobziņš, Ufo, “Dziļi Violets”, Valters Pūce un Dainis Tenis - tā ir tikai ir daļa no šī krāšņā notikuma repertuāra.

Krievijas agresīvo gaisa uzbrukumu rezultātā šobrīd cietusi 40% no Ukrainas elektroapgādes infrastruktūrsa. Daudzām apdzīvotām vietām nav elektrības, pilsētas un ciemi slīgst tumsā. Lai nodrošinātu skolu, slimnīcu, bērnudārzu un armijas daļu darbību, nepieciešami strāvas ģeneratori. Šobrīd Ukrainas armijas vienības visbiežāk pieprasa kompaktus 5-7 kwh dīzeļģeneratorus.