Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Latvijas Radio modernizēta vēl viena skaņu ierakstu studija

© Publicitātes foto

Investējot 110 000 eiro, Latvijas Radio pabeidzis darbu pie 2. ierakstu studijas rekonstrukcijas, kas pielāgota mūsdienīgai raidījumu un podkāstu gatavošanai gan audio, gan multimediālā formātā.

Latvijas Radio pēdējos gados mērķtiecīgi veic tehnoloģiju nomaiņu un studiju rekonstrukciju, lai sakārtotu infrastruktūru atbilstoši mūsdienīga medija standartiem.

„Man ir liels prieks, ka varam nodot ekspluatācijā pilnībā renovētu skaņu ierakstu studiju. Lai gan tās mērķis ir kalpot par studiju audio un video ierakstu veikšanai, to varēs izmantot arī kā rezerves studiju, no kuras nepieciešamības gadījumā varēs raidīt jebkurš no Latvijas Radio kanāliem. Neraugoties uz tik daudzfunkcionālu pielietojumu, studija ir izdevusies skaista, mājīga un aprīkota ar mūsdienīgām tehnoloģijām. Pēdējo piecu gadu laikā Latvijas Radio ik gadu ir atjaunota viena ierakstu studija, kas veidota pamatā pašu spēkiem,” tā Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Jaunās studijas funkcionalitāte paredzēta arī programmu darbam tiešajā ēterā, piemēram, uzsākot rekonstruēt Latvijas Radio 1 un Ziņu dienesta 3. ierakstu studijas, plānots ikdienas darbam atvēlēt tieši 2. studiju.

Latvijas Radio tehniskais direktors Artis Cers norāda, ka jaunās studijas kopējās izmaksas sastāda 110 000 eiro: apmēram 55% no finansējuma izlietots audio un video aprīkojuma iegādei, savukārt atlikusī daļa izlietota studijas un režijas telpu rekonstrukcijai, apdares, akustisko paneļu u.c. vajadzībām.