Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā atgriežas Kanādas roka trio „Big Brave”

© Publicitātes foto

Mākslas centrā “Noass” 16. aprīlī ar koncertu Rīgā atgriezīsies pasaulē iecienīts eksperimentālās starpžanru mūzikas trio „Big Brave” no Kanādas, kas Latvijā viesojās pērn maijā, emocionāli piesātinātā koncertā.

Par grupas “Big Brave” pirmsākumiem tiek uzskatīts 2012. gads, kad Robina Vatija un Metjū Bols satikās, lai, pēc pašu stāstītā, “vienkārši paspēlētos ar instrumentiem kā eksperimentējot.” Rezultātā šajā saspēlē radās “ambient/minimalistic folk” stilā ieturētas dziesmas. Kad abiem pievienojās sens draugs, bundzinieks Lūiss Būregārds, duets kļuva par pilnvērtīgu grupu, bet skanējums mainījās vēl eksperimentālākas, vēl smagnējākas un vēl trokšņainākas mūzikas virzienā. Debijas albums - 2014. gadā izdotais “Feral Verdure” (2014), bet šobrīd diskogrāfijā ir jau seši ripuļi. “Albumi rada dzirdīgas ausis un uzticamus klausītājus, bet mūzikas apskatnieki ļoti slavēja grupas daiļradi, saucot to par trokšņainu, bet inovatīvu,” kanādiešus piesaka koncerta rīkotāji.

„Viens no mūsu aizgājušā gada siltākajiem pasākumiem - grupa “Big Brave” bija ļoti, ļoti laba, draudzīga un atvērta - abpusējs prieks par sadarbību. Grupas komplimenti par Latviju un apmeklētājiem - tas ir gandarījums. Būs liels prieks satikt viņus atkal Rīgā!” priecājas Vents Feldmanis, viens no koncerta rīkotājiem.

Iemesls atgriezties Latvijā ir trio jaunais albums „Nature Morte”, kas izdots šogad. Tas tapis salīdzinoši īsā laikā - uzreiz pēc intensīvās koncerttūres, ar mazu pauzi atpūtai, grupa ķērusies pie albuma ieraksta, kas rezultējies sešu jaunu skaņdarbu albumā. Tas jau izdošanas dienā daudzviet pasaulē bija kļuvis par īsā laika posmā ļoti gaidītu un izpārdotu ierakstu.