Diviem pundurkrokodiliem pirmdien dos vārdus

© publicitātes foto/Rīgas zoodārzs

Tropu mēneša ietvaros, 7. februārī Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs pulksten 13, būs vārda došanas svinības diviem no pieciem Rietumāfrikas pundurkrokodiliem.

Pusotru gadu vecie krokodilēni 1. februārī tika ielaisti lielajā Tropu mājas krokodilu baseinā uz pastāvīgu dzīvi un nu tiem laiks iegūt arī nopietnus vārdus. Pie diviem rāpulēniem krustvecāki ar cienastu ieradīsies jau pirmdien, bet atlikušajiem trim vārdus domāt varēs „Tropu mēneša” pasākumu dalībnieki.

Rietumāfrikas pundurkrokodili - šī ir viena no pasaulē augumā mazākajām krokodilu sugām (izaug līdz 1,5 metriem) un piemēroti Tropu mājas ekspozīcijai. Piecus Rietumāfrikas pundurkrokodilu mazuļus uz Rīgu atveda 2009. gada 20. oktobrī no Pilzenes zoodārza Čehijā, kur tie no olām izšķīlās 2009. gada 10. jūnijā.

Līdz šim 2 brašuļi bija apskatāmi īpašā stikla terārija „ligzdā” virs kādreizējā Misisipi aligatora Čabulīša un Nīlas krokodila Krokses baseina. Savukārt 3 krokodilēni mitinājās Terārija dienesta telpās un uzmanību saņēma tikai no dzīvnieku kopējiem.

Gada laikā krokodilēni ir krietni paaugušies (šobrīd apmēram 70 cm gari) un pieņēmušies svarā gandrīz par kilogramu. Krokodilēnu iecienītākie gardumi ir dzīvas zivtiņas un attīrītas garneles.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais