Keitija Bārbale turpina augšupeju - uzstāsies kopā ar grupu “Baložu Pilni Pagalmi”

© Publicitātes foto

Viena no latvju mūzikas pēdējā laika spēcīgākajām debitantēm Keitija Bārbale šogad laikam būs dzirdama visur: pavisam nesen viņa koncertzālē “Palladium” iesildīja grupu “Dzelzs Vilks”, bet nu tikusi pie iespējas uzstāties kopā ar citām leģendām – grupu “Baložu Pilni Pagalmi”.

Jau piektdien, 24. martā, “Vagonu Zālē” notiks dažādu paaudžu kopā sanākšanas pasākums - vienā koncertā uzstāsies “neatkarīgās mūzikas liriskie varoņi ar stāžu”, grupa „Baložu Pilni Pagalmi” (BPP) un jaunās paaudzes spožākais jaunatklājums neatkarīgās mūzikas žanrā - Keitija Bārbale.

Jāatgādina, ka BPP jau teju trīs gadu desmitus ir viena no latviešu neatkarīgās rokmūzikas vērtībām, kas jau 29 gadus turpina būt uzticīgi sev un saviem klausītājiem, kas cauri laikiem, mainīgos sastāvos un dažādām paaudzēm turpina muzicēt un ierakstīt albumus, nezaudējot fanu bāzi vai stilistiku. BPP kontā kopskaitā ir ducis albumu (šis skaits gan var nebūt precīzs) un pamazām tuvojoties arī nākamais. “Daudzas dziesmas no “baložu” daiļrades jau kļuvušas par hitiem, kuriem vārdus zina un tiem līdzi dzied dažādu paaudžu klausītāji,” uzsver koncerta rīkotāji.

Savukārt dziesminiece Keitija Bārbale vēl ir tikai sava ceļa sākumā - pērn nāca klajā viņas akustiskais debijas solo albums “Akmens Dievs”. “Ar trāpīgiem dziesmu tekstiem, neparastu dziedāšanas manieri un nelielu humora devu, Keitija pārsteidz klausītājus, apvienojot kontrastus un gāžot priekšstatus par sevi, sabiedrību un bezierunu pieņemtām normām,” tas atkal ir citāts no organizatoru pieteikumu tekstu vācelītes.